Αρχική κοινωνία Συνέλευση πολιτών για το σιδηροδρομικό δίκτυο Ν. Πέλλας

Συνέλευση πολιτών για το σιδηροδρομικό δίκτυο Ν. Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 26/02/2011, η συνέλευση στο Πολιτιστικό Kέντρο του Δήμου Έδεσσας που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Νομού Πέλλας, με τη συμμετοχή πολιτών αλλά και συλλογικοτήτων απο την ευρύτερη περιοχή της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Συμμετείχαν: η Πρωτοβουλία Γυναικών εν Δράση (Έδεσσα), η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας, πολίτες από τη Συνέλευση Πολιτών Άρνισσας, το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον (Γιαννιτσά), οι Πολίτες για την Ποιότητα Ζωής και το Περιβάλλον (Έδεσσα), ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Δυτ. Μακεδονίας και Ημαθίας ενάντια στα διόδια και εργαζόμενοι του ΟΣΕ.
Συζητήθηκαν τα θέματα της κατάργησης και μείωσης των δρομολογίων, η απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών με το πρόσχημα της εξυγίανσης και τον περιορισμό των πλασματικών του ελλειμάτων, ώστε να προετοιμασθεί το έδαφος για το ξεπούλημα του σιδηροδρομικού δικτύου και της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σε ιδιώτες, ο διπλασιασμός των τιμών των εισιτηρίων και ο κοινωνικός χαρακτήρας που πρέπει να έχει ο σιδηρόδρομος. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ αναφέρθηκαν σε ζητήματα σχετικά με την ιστορικότητα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου αλλά και με τη διαχείριση και τα σκάνδαλα που σημάδεψαν τον Οργανισμό, τα τελευταία χρόνια.
Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών (Υγεία, Παιδεία, εθνικοί δρόμοι-διόδια, Συγκοινωνίες-ΜΜΜ). Από τη συνέλευση προτάθηκε η συνεργασία όλων των επιτροπών, συνελεύσεων και πρωτοβουλιών πολιτών, για κοινούς αγώνες και κινητοποιήσεις με στόχο την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών.
Επίσης, συγκεκριμένα για τον Σιδηρόδρομο, αποφασίστηκε αντίσταση στις καταργήσεις των δρομολογίων, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ και τις ληστρικές αυξήσεις των εισιτηρίων και διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του, με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό και διεκδίκηση της προαστιακής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας-Αριδαίας.

Πρωτοβουλία Πολιτών
για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Νομού Πέλλας

Η συνέλευση αποφάσισε και καλεί όλους τους πολίτες το Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρα 10:00, στην Πλατεία Τημενιδών, για να συμμετασχουμε στη δραση «Σιδηροδρομική πορεία με αφετηρία την Έδεσσα και τερματισμό στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης» με σκοπό: την προβολή, προώθηση και διεκδίκηση των αιτημάτων που αφορούν στην επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσσαλονίκης- Έδεσσας-Φλώρινας και Κοζάνης, τη μείωση των κατά πολύ αυξημένων εισιτηρίων, την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση μέσω Γιαννιτσών και την αντίσταση στην προσπάθεια απαξίωσης του τρένου και των κοινωνικών αγαθών από την κυβερνητική πολιτική.
Επικοινωνία: 6975123024 (Σωκράτης), 6977271559 (Χρίστος)

Σχόλια

Exit mobile version