Αρχική πολιτική Συλλήψεις καθ’ υπόδειξιν της γερμανικής πρεσβείας!

Συλλήψεις καθ’ υπόδειξιν της γερμανικής πρεσβείας!

Πρωτοφανής αστυνομική κινητοποίηση εναντίον… οχτώ ακτιβιστών.Ρεπορτάζ: Γιώργος Κατερίνης

Με πρωτοφανή αγριάδα, αποφασιστικότητα και επίδειξη ισχύος δυνάμεις της «ελληνικής» αστυνομίας συνέλαβαν χτες και οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια Γερμανούς ακτιβιστές που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική πρεσβεία της Αθήνας.
Οι ακτιβιστές, που είναι μέλη του Σβάμπιγκραντ Μπαλέτ, βρίσκονταν στη χώρα μας για δέκα μέρες και όπως εξηγούν σε κείμενο που μοίραζαν στους παρευρισκόμενους στη διαμαρτυρία «βιώνουμε πώς ο ελληνικό λαός καλείται να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι η χώρα τους θα γίνει προτεκτοράτο των τεχνοκρατών, με τη γερμανική κυβέρνηση ως τοποτηρητή».
Η παρουσία των ακτιβιστών έξω από το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας -αφού ο πρέσβης αρνήθηκε να τους δεχτεί- εκνεύρισε τους Γερμανούς υπαλλήλους, οι οποίοι υπόδειξαν στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να φροντίσουν να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους, πάραυτα! Έτσι, η ειρηνική διαμαρτυρία οκτώ ανθρώπων κατέληξε σε μια χολιγουντιανής έμπνευσης και εκτέλεσης σύλληψη.
Πολλαπλάσιες δυνάμεις αστυνομικών, ειδικές δυνάμεις με κουκούλες, δυνάμεις ΜΑΤ με την ανάλογη εξάρτυση και περιπολικά που κατευθύνονταν στο αντίθετο ρεύμα με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, έκαναν την επιχείρηση καταστολής των ακτιβιστών να μοιάζει με υπερπαραγωγή.
Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν το γεγονός, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τη… μεγαλειώδη κινητοποίηση της αστυνομίας, για ένα γεγονός που δεν είχε ίχνος βίας και απειλής.
Τι κι αν οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, προσπαθούσαν να αποτρέψουν τις συλλήψεις, τι κι αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητούσε επίμονα να μάθει με ποια κατηγορία συλλαμβάνονται, ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι δυνάμεις καταστολής αποδεικνύει ένα και μόνο γεγονός: με υπόδειξη των στελεχών της γερμανικής πρεσβείας, έπρεπε πάση θυσία να εκκαθαρισθεί ο χώρος. Ήταν τέτοια η προκλητικότητα των υπαλλήλων της πρεσβείας, που ένας από αυτούς έφτασε στο σημείο να χτυπήσει διαμαρτυρόμενο Γερμανό πολίτη, έξω από το χώρο της πρεσβείας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκόμενων. Μάλιστα, μπροστά στις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις να τον συλλάβουν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ., φρόντισαν να τον φυγαδεύσουν.
«Θεωρούμε περίεργο το γεγονός ότι Γερμανοί πολίτες δεν μπορούν να μπουν στην πρεσβεία τους», δήλωσαν οι ακτιβιστές, λίγο μετά την πρώτη σύλληψη που έγινε, γιατί στο πλαίσιο θεατρικού δρώμενου πετάχτηκε ένα αβγό (και μάλιστα βρασμένο). «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται η ελληνική αστυνομία κάνει αυτό που τους λέει ένας Γερμανός υπάλληλος έξω από την πρεσβεία;», αναρωτήθηκαν αφοπλιστικά. Λίγο μετά κι ενώ ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τους οδήγησαν με τη βία σε περιπολικά κι από εκεί στην ΓΑΔΑ.
Στα γραφεία της ΓΑΔΑ έσπευσε ο Παν. Λαφαζάνης, ο πρόεδρος και ένα μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΟΕΣΥ. Άδεια να επισκεφθεί τους προσαχθέντες δόθηκε μόνο στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των υπολοίπων. Τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προσήλθε κανείς για να υποβάλει μήνυση.
Μένει, λοιπόν, το ερώτημα: Στο εξής, οι προσαγωγές στην Ασφάλεια θα γίνονται με υπόδειξη Γερμανών τοποτηρητών; Μήπως ζούμε εποχές ναζιστικής κατοχής;
Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο που μοίραζαν οι ακτιβιστές:

 

«Προς τους Γερμανούς πολιτικούς: Οι απειλές σας βρομάνε!
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελε προειδοποιεί, ο υπουργός Οικονομίας Ρέσλερ απειλεί και ο Σόιμπλε θέλει να υπαγορεύσει στους Έλληνες πότε πρέπει να κάνουν εκλογές. Ποιοι νομίζουν ότι είναι αυτοί οι τύποι; Πώς θεωρούν ότι δικαιούνται να διεκδικούν όλο και περισσότερες χειρονομίες υποταγής εκ μέρους της Ελλάδας; Να φέρονται εδώ ως κατακτητές; Λες και δεν υπήρξε ήδη μια αιματηρή γερμανική κατοχή!
Εμείς, το Σβάμπινγκραντ Μπαλέτ, βιώνουμε εδώ και δέκα μέρες πώς ο ελληνικός λαός καλείται να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι η χώρα τους θα γίνει ένα προτεκτοράτο των τεχνοκρατών, με τη γερμανική κυβέρνηση ως τοποτηρητή. Καλούνται να εξαθλιωθούν και ούτε την κυβέρνησή τους δεν μπορούν πλέον να εκλέξουν ελεύθερα. Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Και αυτό αποκαλείται από τους πολιτικούς πρόγραμμα διάσωσης; Κατανοούμε πλήρως ότι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να μισούν τη Μέρκελ και τα τσιράκια της.
Λέμε στους Γερμανούς πολιτικούς: Κρατήστε για τον εαυτό σας τις φρικτές συμβουλές σας. Μήπως θα έπρεπε πρώτα να πληρώσετε εσείς τα χρέη σας από τη ναζιστική περίοδο; Και, επιτέλους, σταματήστε αυτό το παραμύθι ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να σώσουν τους Έλληνες! Εδώ όλοι έχουν από καιρό καταλάβει ότι ουδείς θα σωθεί, εκτός από τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Σκάστε λοιπόν!»

Σχόλια

Exit mobile version