Αρχική πολιτική Συγκυβέρνηση από ’δω, συγκυβέρνηση από ’κει, να η συγκυβέρνηση!

Συγκυβέρνηση από ’δω, συγκυβέρνηση από ’κει, να η συγκυβέρνηση!

ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ χέρι-χέρι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την περασμένη Πέμπτη, όλα τα… παιδιά εμφανίστηκαν ενωμένα και αποφασισμένα. Η παράταξη του Κικίλια έβαλε θέμα προ ημερήσιας διάταξης τη δημόσια υγεία, με αφορμή τη συσσώρευση σκουπιδιών στην Αττική. Πήρε πάσα ο Άδωνις Γεωργιάδης και βεβαίως έδειξε ότι ενδιαφέρεται σφόδρα για την υγεία του λαού. Από την πλευρά της, η κυβερνητική ομάδα ήταν έτοιμη να πέσει με τα μούτρα στη δράση. Η «ετοιμότητα της κυβερνητικής παράταξης να συζητήσει το θέμα ήταν παραδειγματική. Έτοιμοι γραμμένοι λόγοι περιφερειακών συμβούλων, έτοιμη γραμμένη πρόταση του περιφερειάρχη, έτοιμες γραπτές δηλώσεις από υγειονομικές επιτροπές κ.λπ. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλά στημένο», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Χρίστος Καπάταης.
Τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν άμεση επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα και ακόμα μία σύμβουλος κατέθεσε την πρόταση του Μπουτάρη: «μας στοιχίζει λιγότερο η αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτες».
Η κυβερνητική παράταξη και οι συγκυβερνώντες υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού. Δεν δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον όταν κλείνουν νοσοκομεία ή όταν λιποθυμούν μαθητές δημοτικού από την ασιτία. Πολύ δε περισσότερο αδιαφορούν για τη μοίρα της υγείας των εργαζομένων που πετάνε και θα πετάξουν στην ανεργία. Όσο για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι πώς θα υπογράψουν στα γρήγορα συμβόλαια με ημέτερους ιδιώτες εργολάβους. Διότι ο κ. Σγουρός, ο περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να ζητήσει αμέσως την ανάθεση του έργου της αποκομιδής σε ιδιώτες.
Πιο θρασύς ήταν ο Χ. Καστανίδης που στο φιλικό περιβάλλον του δελτίου του Μέγκα (13/10) είπε ότι θα στείλει τα ΜΑΤ να πετάξουν έξω απ’ τη χωματερή τους εργαζόμενους και θα παραχωρήσει μονίμως σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών. Η ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, ώστε να επιστρέψουν στη δουλειά τους, δηλαδή η πιο σαφής, γρήγορη και λογική λύση, βεβαίως αποκλείεται μετά βδελυγμίας από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και οι κλάδοι που βρίσκονται σε απεργία σήμερα κατά της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης μάχονται για όλη την κοινωνία.
Αυτό πάει να παραμορφώσει η προπαγάνδα. Οι δημοσιογράφοι του σταθμού, που ως γνωστόν οι εργοδότες τους εμπλέκονται σ’ όλες τις κρατικές εργολαβίες, έδωσαν ρεσιτάλ πονεμένων για τη δημόσια υγεία και πίεζαν τον Καστανίδη να δηλώσει δημοσίως ότι θα δώσει την αποκομιδή σε ιδιώτες. Άραγε τους έχουν τάξει μπόνους;
Όμως, πέρα από το επίπεδο των εντυπώσεων και της προπαγάνδας, ανακύπτουν πολύ σοβαρά προβλήματα: Όπως επισημαίνει ο Χ. Καπάταης, αν περάσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε στους δρόμους φτωχούς εργαζόμενους ιδιωτικών εταιριών να συμπλέκονται με απολυμένους ή φτωχούς εργαζόμενους των Δήμων. Δημιουργείται μια άλλη κατάσταση στην οποία το επείγον είναι η αλληλεγγύη. Να μην αφεθούν τα όρνεα να κατασπαράξουν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του λαού: την ενότητα και την αλληλοϋποστήριξη.

Μ.Ν.

 

Σχόλια

Exit mobile version