Αρχική διεθνή Λονδίνο: Συγκροτήθηκε η Συμμαχία Αντίστασης κατά της λιτότητας

Λονδίνο: Συγκροτήθηκε η Συμμαχία Αντίστασης κατά της λιτότητας

Ανταπόκριση της Κρις Νάινχαμ.

Στριμωγμένοι μέσα σε μια αίθουσα χιλίων ατόμων 1.300 αγωνιστές προσήλθαν για τη συγκρότηση του Συνασπισμού Αντίστασης, στο Λονδίνο, το περασμένο Σάββατο. Σκοπός της Συμμαχίας Αντίστασης είναι να συνενώσει τα διάφορα κινήματα που εναντιώνονται στα κυβερνητικά σχέδια βαθιάς λιτότητας.

Σε μια εποχή που χιλιάδες φοιτητές και μαθητές διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα, η δυνατότητα να σχηματιστεί ένα μαζικό μαχητικό κίνημα είναι πραγματική. Οι διαθέσεις στη συνδιάσκεψη ήταν ηλεκτρισμένες. Εκφράστηκε από πολλούς η πεποίθηση ότι επιτέλους η Αριστερά, τα συνδικάτα, οι φοιτητές και οι εκατοντάδες ξεχωριστές εκστρατείες κατά των περικοπών έχουν κάνει βήματα προσέγγισης και μπορούν να ενωθούν και να μιλήσουν με μια φωνή. Και η φωνή τους μπορεί να είναι δυνατή.
Αμέσως μετά τις φοιτητικές διαδηλώσεις, η συνδιάσκεψη δεσμεύτηκε να παλέψει ώστε η κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές, που έχουν καλέσει τα συνδικάτα για τις 26 Μαρτίου, να μετατραπεί σε μια μνημειώδη επίδειξη της οργής κατά της κυβέρνησης. Στη συνδιάσκεψη μίλησαν πολλές ηγετικές προσωπικότητες και αγωνιστές από ένα ευρύ φάσμα. Μεταξύ αυτών, οι Τόνι Μπεν, Λεν Μακλάσκι, πρόσφατα εκλεγμένος ηγέτης του Unite, του μεγαλύτερου συνδικάτου της Βρετανίας, πολλοί αριστεροί πρώην βουλευτές και, βεβαίως, φοιτητές. Εξελέγη ένα εθνικό συμβούλιο 120 μελών. Υπήρξε πραγματική ομοφωνία στο ότι έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα στο σχεδιασμό για την ανατροπή του πακέτου περικοπών που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση των εκατομμυριούχων.

 

Σχόλια

Exit mobile version