Αρχική κοινωνία Συγκροτήθηκε η «Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο»

Συγκροτήθηκε η «Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο»

Την Κυριακή 5/9 πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν πολίτες που έχουν υπογράψει ή βλέπουν θετικά τη λογική που βάζει κείμενο που κυκλοφορεί με τίτλο «Ανοιχτή πρόσκληση για το συντονισμό πολιτών στην Πελοπόννησο» και το οποίο έχει ήδη υπογραφεί από 105 πολίτες.

Έγινε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση που αφορούσε τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, τα μέτρα της κυβέρνησης, το καθεστώς της τρόικας, το ζήτημα του χρέους και τις συνέπειες όλων αυτών των πολιτικών στις ζωές των ανθρώπων της Περιφέρειάς μας (αγρότες, ανεργία, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετανάστες, παραγωγική αποδιάρθρωση, κ.α.). Συζητήθηκαν, επίσης, οι συνέπειες του Καλλικράτη και τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τους πέντε νομούς μας (τρένο, διόδια, περιβαλλοντικά ζητήματα, κ.α.). Από όλες τις τοποθετήσεις αναδείχθηκε η ανάγκη και η αγωνία για συντονισμένη παρέμβαση των πολιτών της Πελοποννήσου που αντιλαμβάνονται με παρόμοιο τρόπο τα παραπάνω ζητήματα.

Αρκετές παρεμβάσεις, με αφορμή τις εκλογές, καυτηρίασαν τις λογικές κομματικών καταγραφών με έλλειψη συμμετοχικών και ενωτικών διαδικασιών από άλλα περιφερειακά σχήματα, και τόνισαν την ανάγκη για δημοκρατία και διαφάνεια στην κίνησή, για αποφυγή οποιουδήποτε κομματικού καπελώματος και για άνοιγμα της κίνησης και σε άλλους ενεργούς πολίτες.
Η σύσκεψη ύστερα από αυτή την πλούσια συζήτηση έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Συγκρότηση της κίνησής με την εκλογή συντονιστικού οργάνου. Στο συντονιστικό συμμετέχουν εκπρόσωποι από κάθε νομό και προσωρινά το αποτελούν οι: Βλάσης Οικονόμου – Πάνος Δαμέλος – Αποστόλης Θεοδωρόπουλος (Κορινθία), Δημήτρης Κοδέλας – Δήμος Γεωργίου – Κωνσταντίνος Γκότσης – Γεράσιμος Κατσαϊτης (Αργολίδα), Παναγιώτα Φουφοπούλου (Αρκαδία), Διονύσης Γρηγοριάδης – Θανάσης Μπούζας (Μεσσηνία), Άβα Μπουλούμπαση – Κώστας Βρεττός (Λακωνία).
Η οριστική σύνθεση του συντονιστικού θα προκύψει από συνελεύσεις σε κάθε νομό που θα γίνουν αυτή τη βδομάδα.
2. Δημιουργία μπλογκ που θα εξυπηρετεί τη δημοσιοποίηση των ανακοινώσεων της κίνησης αλλά και την προβολή απόψεων των μελών της. Επίσης στα πλαίσια της αλληλοενημέρωσης και επικοινωνίας δημιουργείται λίστα με μέιλ των μελών της κίνησης.
3. Επεξεργασία κάποιων ζητημάτων-προβλημάτων που είναι ιδιαίτερα έντονα στην Περιφέρειά μας. Εμπλουτισμός του κειμένου υπογραφών «Ανοιχτή πρόσκληση για το συντονισμό πολιτών στην Πελοπόννησο» με βάση παρατηρήσεις που έγιναν, ώστε να αποτελέσει ένα πρώτο κείμενο-συμφωνία της κίνησης.
4. Επιδίωξη συγκρότησης, ενόψει των επερχόμενων εκλογών, κοινού συνδυασμού με άλλες παρατάξεις/κινήσεις στη βάση α) της αντίθεσης σε μνημόνιο, τρόικα, Kαλλικράτη β) της επιτακτικής ανάγκης να δοθούν πριν αλλά κυρίως μετά τις εκλογές του Νοέμβρη αγώνες για να λυθούν προς όφελος της κοινωνίας και του δημοσίου συμφέροντος μια σειρά προβλημάτων που ταλανίζουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου γ) της ανάγκης δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών. Το συντονιστικό αναλαμβάνει να κάνει συναντήσεις με κινήσεις που βλέπουν τα πράγματα με παρόμοιο τρόπο.
5. Σε επόμενη συνέλευση θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα της παρέμβασής της κίνησης στις επερχόμενες εκλογές.

Κορινθία: 6978690644
Αργολίδα: 6936730668
Αρκαδία: 6944774005
Λακωνία: 6932619014
Μεσσηνία: 6974073849
e-mail: politespeloponnisou@gmail.com

Σχόλια

Exit mobile version