Αρχική πολιτική Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή…

Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα που βγήκε από το στόμα εκατοντάδων πολιτών της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο και τη Χριστίνα Ζιάκα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, που κάλεσε όλους και όλες στον αγώνα για τη δημιουργία ενός «δυνατού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης, αλληλεγγύης, ανατροπής και κοινωνικής προοπτικής, που θα οδηγήσει σε μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία».

Κάλεσμα για αντίσταση και από τη Χριστίνα Ζιάκα που κάλεσε την Αριστερά να αναλάβει πρωτοβουλίες για πανευρωπαϊκό συντονισμό των εργαζόμενων, «ώστε να μην πληρώσει ο λαός την ακόρεστη δίψα κάποιων για κέρδη».

«Ξεσηκωθείτε. Κάντε τους να σας φοβηθούν. Κάντε τους να σας υπολογίζουν». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προβάλλοντας τη λαϊκή αντίσταση και τους εργατικούς αγώνες ως μονόδρομο απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης στο λαό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «όσοι υπολογίζουν στην ηττοπάθεια και τον φόβο των εργαζομένων για να προωθήσουν την κατεδάφιση της κοινωνίας είναι γελασμένοι. Θα ηττηθούν. Θα ηττηθούν από ένα γιγάντιο μαζικό κίνημα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως προαπαιτούμενο των νικηφόρων αγώνων, την ενότητα όλης της Αριστεράς. «Η Αριστερά είναι εδώ, ενωμένη, πεπειραμένη και αποφασισμένη», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του, ζητώντας παράλληλα τη μαζική και ενωτική παρουσία όλων στην επόμενη γενική απεργία.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Τόνισε ότι η κυβέρνηση χρεώνει σε άλλους την ευθύνη, για την τρομακτική περιπέτεια στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα, ενώ από τον Οκτώβριο ακόμη γνώριζαν πως θα καταφύγουν στο ΔΝΤ. Υποκριτή χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου, που προεκλογικά υποσχόταν αυξήσεις, ορκιζόταν στο κοινωνικό κράτος και μιλούσε για σοσιαλισμό ή βαρβαρότητα και τώρα «έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του ελληνικού λαού». Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκρινε ως εναλλακτικό δρόμο μία «αντίστροφη αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και εις βάρος των δυνάμεων του κεφαλαίου».

Σχόλια

Exit mobile version