Αρχική πολιτική Στόχος και φόβος της κυβέρνησης η ίδια η κοινωνία

Στόχος και φόβος της κυβέρνησης η ίδια η κοινωνία

Η εκτέλεση του αντιεξιουσιαστή Λάμπρου Φούντα και ο εντελώς άδικος χαμός του 15χρονου Αφγανού από μια «ορφανή» βόμβα στα Πατήσια, υπήρξαν η «νομιμοποιητική» βάση για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να εξαπολύσει μια καλά ενορχηστρωμένη επίθεση καταστολής και τρόμου.

Για όποιον έχει ακόμη σώας τας φρένας, οι σκοπιμότητες αυτής της επίθεσης υπερβαίνουν κατά πολύ την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», όσο κι αν η κυβέρνηση και ο πολιορκητικός της κριός, τα κανιβαλικά Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης», δηλαδή, επιμένουν για το αντίθετο. Κακά τα ψέματα: Θύμα της όλης επιχείρησης δεν είναι (μόνο) οι όποιοι τρομοκράτες, δεν είναι ο «ανήσυχος» αντιεξιουσιαστικός χώρος, είναι η δημοκρατία με τη μορφή που τη γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά, είναι, εν τέλει, ολόκληρη η κοινωνία.  Η κοινωνία είναι ο πραγματικός στόχος και ταυτόχρονα φόβος της κυβέρνησης. Φοβάται η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να ξυπνήσει η κοινωνία ξαφνικά από το μουδιασμένο λήθαργο. Φοβάται η κυβέρνηση ένα ξέσπασμα οργής ενάντια στην κρίση και τα μέτρα που παραγγέλλουν η Ε.Ε. και ΔΝΤ και εκτελούν με προθυμία ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Η νέα, λοιπόν, πλατφόρμα ιδεολογικής αστυνόμευσης, ενώ στοχοπροσηλώνεται -προς το παρόν- στο αντιεξουσιαστικό κίνημα, εστιάζεται επί της ουσίας σε οτιδήποτε αντιστέκεται και αγωνίζεται: στην Αριστερά, στη νεολαία, σε όλες τις πολύπλοκες εκφάνσεις και δράσεις που δεν πειθαναγκάζονται, ούτε υπακούν στη φωνή της… λογικής της «σύνεσης» και της συναίνεσης.

Αν κάτι αποκαλύπτεται αυτές τις μέρες στις μεγάλες οθόνες της ζωής, είναι η πειθάρχηση και ο εκφοβισμός. Ζούμε ίσως πρωτόγνωρες μέρες, με εφόδους της αντιτρομοκρατικής, της ασφάλειας, της ΕΥΠ και της νεοσύστατης ομάδας «Δίας», κρατικών και παρακρατικών να εφορμούν ενάντια σε όποιον θεωρείται ύποπτος, ποινικοποιώντας από την κατοχή βιβλίων αριστερού, κομμουνιστικού ή και αναρχικού περιεχομένου μέχρι και φυλλάδια που μπορεί να έχει μαζέψει κανείς από μια πορεία.

Έτσι, η αστυνομία πλέον θεωρεί ύποπτο -και με βάση αυτό δρα- είτε το αποτύπωμα που μπορεί να βρεθεί σε ένα πλακάκι μπάνιου (βλέπε σύλληψη 22χρονου στο Βόλο), είτε την ανάγνωση συγκεκριμένων βιβλίων, είτε το αν ανήκεις στον χώρο των αντιρρησιών συνείδησης.

Ενοχοποιούνται ακόμη και οι πρώην ερωτικές σχέσεις που είχε κάποιος από τους συλληφθέντες!

Αυτό όμως που έχει ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού, ποδοπατώντας κάθε δικαίωμα ελευθερίας και δημοκρατίας, είναι οι έρευνες που αυξάνονται καθημερινά, απλώνοντας τα δίχτυα τους από την Αττική μέχρι την Ικαρία!

Η επίφαση της τρομοκρατίας περνά σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, ισοπεδώνοντας βασικές ελευθερίες μας. Ουσιαστικά, ανοίγει τις πόρτες για να μπουν στα σπίτια μας.

 

Αποκαλυπτικό χρονικό

Μια σύντομη παράθεση του χρονικού της νέας τρομοϋστερίας είναι αποκαλυπτική των μεθοδεύσεων και των στόχων.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 10 Απριλίου, άνδρες της αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν στα σπίτια των τεσσάρων από τους έξι τελικά κατηγορούμενους σε Καλύβια Αττικής και Νέα Ιωνία, αν και από τα ευρήματα προκύπτει η ύπαρξη μόνο έντυπου υλικό τρομοκρατικού περιεχομένου.

Οι πρώτες συλλήψεις και το δόγμα σοκ και δέος είναι εδώ. Παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ερωτήσεις πόρτα – πόρτα κατοίκων που έτυχε να διαμένουν σε συγκεκριμένες πολυκατοικίες, αναίτιες προσαγωγές.

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή), η δράση των αστυνομικών συνεχίζεται στην Πανόρμου, εκεί όπου οδηγήθηκαν μετά από τα ευρήματα στα Καλύβια, με τις έρευνες να συνεχίζονται σε πάνω από 20 σπίτια σε Αττική και περιφέρεια.

Τη Δευτέρα γίνεται γνωστή η νέα έφοδος σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, έρευνες σε Καισαριανή (εκεί όπου φέρονται να έκαναν συναντήσεις οι κατηγορούμενοι), Υμηττό (έκαναν σκοποβολή σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική), ενώ πραγματοποιείται ακόμη μία προσαγωγή στη Πάτρα, πρώην κοπέλας φερόμενου τρομοκράτη.

Το ίδιο βράδυ δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς προφανή λόγο, εφορμούν στο πάρκο Ναυρίνου, γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών και Αριστερών, εγκλωβίζουν τον κόσμο που βρέθηκε εκεί και τελικά προσαγάγουν τουλάχιστον 70 πολίτες «για εξακρίβωση στοιχείων». Στόχος η συλλογή πληροφοριών, καταγραφή προσώπων και τηλεφώνων, μα κυρίως η τρομοκράτηση του κόσμου.

Την Τρίτη, ημέρα που πραγματοποιήθηκε η άρση του απορρήτου και δόθηκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες, επίκεντρο των ερευνών έγινε η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, ενώ οι περιοχές Νέα Φιλαδέλφεια, Περισσός και Νέα Ιωνία παραμένουν στις προτεραιότητες της αντιτρομοκρατικής.

Επιπροσθέτως, η ΕΛΑΣ διαρρέει πως στο στόχαστρο έχει μπει και ένας ολόκληρο νομός, αυτός της Μαγνησίας, με επίκεντρο το Βόλο, εκεί που σύμφωνα με τις πληροφορίες (τους) αναζητείται ένας άνδρας περίπου 60 χρονών, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε αργότερα, είναι πεθερός ενός εκ των συλληφθέντων. Ο ίδιος διαθέτει σπίτι στη Κυψέλη, το οποίο είχαν ήδη ψάξει οι αστυνομικοί!

Ο συγκεκριμένος πολίτης αναφερόταν από την αστυνομία ως «καθοδηγητής επεισοδίων το Δεκέμβρη του 2008», και «γνωστός θαμώνας των Εξαρχείων», συνδέοντας έτσι την τρομοκρατία με τα Εξάρχεια.

Επόμενος στόχος η Ικαρία, εκεί όπου πήγαινε διακοπές ο «καθοδηγητής» από τη Μαγνησία, ενώ για την Αττική, το Ελληνικό και η Πλατεία Βικτωρίας προστέθηκαν στις περιοχές για τον εντοπισμό της… γιάφκας.

Στο αποκορύφωμα των ερευνών πρέπει να προστεθεί η προσαγωγή τεσσάρων ατόμων, την Τετάρτη το μεσημέρι, από τη περιοχή της Καλλιθέας. Η αστυνομία μετά από έρευνα της ΕΥΠ, είχε πληροφορίες για κατοχή εκρηκτικών υλών οι οποίες έφτασαν στη Καλλιθέα μέσω… Μήλου. Τελικά, όπως αποδείχτηκε, οι τέσσερις (οπαδοί της ΑΕΚ) ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα βεγγαλικά που διέθεταν σε κάποιο από τους ερχόμενους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η πίεση όμως για γιάφκες και συλλήψεις δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια.

Να σημειώσουμε εδώ πως δεν είναι καθόλου τυχαία η σύνδεση ΑΕΚ-Αναρχικών-Αριστερών και άρα τρομοκρατίας για την αστυνομία. Και η συγκεκριμένη προσπάθεια μετατροπής οπαδών με βαρελότα σε τρομοκράτες, αποκρυπτογραφεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πόσο εύκολα μπορεί ο πολίτης να βρεθεί μπλεγμένος, απλά και μόνο επειδή δεν κάθεται σπίτι του. Το σίριαλ θα συνεχιστεί εάν και εφόσον διαθέτει πειθήνιους θεατές, εάν όχι, τότε…

 

 

Σχόλια

Exit mobile version