Αρχική κοινωνία εργασία Στο 15,1% η επίσημη ανεργία

Στο 15,1% η επίσημη ανεργία

Επιπλέον 23.150 άνεργοι προστέθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Ιανουάριο, φθάνοντας τους 756.795 ή σε ποσοστό 15,1% από 14,8% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση μπορεί να είναι περήφανη για την πολιτική της που οδηγεί στην απόλυση περίπου 1.000 εργαζόμενους κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα. Μια ανεργία που στις ηλικίες 15-24 ετών φθάνει το 37% και στις ηλικίες 25-34 ετών το 21,3%.
Κι όμως, η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στην χορήγηση επιδόματος ανεργίας. Δηλαδή, πλέον, αν χάνεις τη δουλειά σου αλλά έχεις ιδιόκτητη κατοικία δεν θα παίρνεις επίδομα ανεργίας, όπως επίσης αν ο σύζυγος ή η σύζυγός σου έχει εισόδημα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, πάλι δεν θα δικαιούσαι επίδομα.
Αποδεικνύοντας και το πώς, κατά πώς συμφέρει την κυβέρνηση, χειρίζεται και τα περίφημα «κριτήρια ανταποδοτικότητας»: στην περίπτωση των επιδομάτων ανεργίας «ξεχνούν» ότι οι πόροι προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων. Αντίθετα, στις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων μιλάνε για ανταποδοτικότητα.
Η αντικοινωνική συμπεριφορά των μνημονιακών υπουργών δεν έχει πάτο…

 

Σχόλια

Exit mobile version