Αρχική κοινωνία Στο πόδι oι υγειονομικοί της Κρήτης

Στο πόδι oι υγειονομικοί της Κρήτης

Με συνεχείς και δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές δομές της Κρήτης αντιδρούν στα μέτρα που αποκλείουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού από την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία του νησιού πραγματοποίησαν κοινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, η οποία κατέληξε σε κατάληψη του κτιρίου της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.
Οι εργαζόμενοι από το Βενιζέλειο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο συγχώνευσης των νοσοκομείων, για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες αλλά και την υποχρηματοδότηση της Υγείας που οδηγεί σε υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Όπως τονίζει στον Δρόμο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Θέμης Φραγκιαδάκης, πολλές από τις υποχρεώσεις των νοσοκομείων και του χώρου της Υγείας επαφίενται στην επόμενη δόση των 31,5 δισ., την ώρα όμως που η τρόικα επιβάλλει δραματικές περικοπές στην Υγεία ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να δοθεί η δόση. «Σε συνδυασμό με το κούρεμα των αποθεματικών των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων διαμορφώνεται εικόνα διάλυσης στη δημόσια Υγεία στην Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα πάντα μετατίθενται για την επόμενη δόση, την ώρα που όλοι ξέρουμε πως τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν σχεδόν αποκλειστικά στους δανειστές μας», τονίζει ο κ. Φραγκιαδάκης.
Σειρά κινητοποιήσεων το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκε στα νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου με καταλήψεις των γιατρών στο γραφείο του διοικητή, ενώ σε αναταραχή βρίσκονται και τα νοσοκομεία του Ρεθύμνου και των Χανίων.

 

Σχόλια

Exit mobile version