Αρχική κοινωνία Στο Περιφερειακό Συμβούλιο «δέρνουν πρώτα τον πολίτη»

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο «δέρνουν πρώτα τον πολίτη»

Φίμωση, κατά τη διάρκεια του έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης 7 Ιουλίου, καταγγέλλει πως δέχτηκε η Κίνηση Πολιτών Θριάσιο SOS αλλά και άλλοι πολίτες και φορείς ενώ δεν έλειψαν και οι τραμπουκισμοί, ακόμη και εναντίον περιφερειακών συμβούλων, που βρέθηκαν στην Ελευσίνα, με θέμα την υποβάθμιση της περιοχής.

Σε ένα προσχηματικό συμβούλιο, με τα καυτά θέματα της περιοχής, (ανεργία, περιβάλλον, Πετρόλα, παραλίες, ελεύθεροι χώροι κτλ) να περνούν με διαδικασίες εξπρές, τα αίματα άναψαν όταν οι παρευρισκόμενοι από τη περιοχή δεν πήραν ποτέ το λόγο για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους.
«Οι πολίτες που είχαν βρεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ και εμείς είχαμε πάρει τη διαβεβαίωση πως θα τους δοθεί ο χρόνος να εκθέσουν τις απόψεις τους. Άλλωστε ήταν δικό μας αίτημα να διεξαχθεί στην Ελευσίνα και όχι στο Χολαργό το Περιφερειακό Συμβούλιο. Δυστυχώς όμως, και ενώ είχαμε ρωτήσει και ζητήσει αρκετές φορές να μιλήσουν οι πολίτες, εντέχνως οδήγησαν την συνεδρίαση στο τέλος της, χωρίς να δώσουν το χρόνο που είχαν υποσχεθεί στο κόσμο», δηλώνει στο Δρόμο ο περιφερειακός σύμβουλος με την Ελεύθερη Αττική, Χρήστος Καπάταης ο οποίος ήταν παρών μαζί με τον Αλέκο Αλαβάνο.
Να σημειωθεί εδώ πως η συνεδρίαση διεξήχθη στη περιοχή της Ελευσίνας μετά από αίτημα του Αλέκου Αλαβάνου με στόχο ακριβώς αυτή τη δυνατότητα της παρέμβασης των πολιτών που ζουν χρόνια με τα προβλήματα.
«Ο περιφερειάρχης κος Σγουρός μας αποκάλεσε “μπαχαλάκηδες” ενώ αυτοπρόσκλητοι μπράβοι–περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με ύβρεις και απειλές αποπειράθηκαν να βιαιοπραγήσουν εναντίον μας, μετατρέποντας το προεκλογικό σλόγκαν “Πρώτα ο πολίτης” του κόμματος που υπηρετούν σε “Δέρνουμε πρώτα τον πολίτη” (πράγμα που έγινε και πριν μια εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος), σημειώνει στην ανακοίνωσή η Κίνηση Πολιτών Θριάσιο SΟS μιλώντας με στοιχεία και ονόματα: «Με προεξάρχοντα τον σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Αξαρλή, άρχισαν να μας σπρώχνουν και δεν δίστασαν να σηκώσουν μέχρι και καρέκλα εναντίον μας! Τον προπηλακισμό δεν γλίτωσε ούτε ο κ. Χάγιος ο οποίος προς τιμή του υπερασπίστηκε τη σωματική μας ακεραιότητα και εν συνεχεία από το βήμα του Συμβουλίου υπερασπίστηκε το δικαίωμά μας να τοποθετηθούμε ως περιβαλλοντικός φορέας της πόλης, πράγμα που έκανε και ο κ. Διάκος».
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version