Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Στο εδώλιο η παρέλαση του λαού

Στο εδώλιο η παρέλαση του λαού

Την Δευτέρα, 6/2, η πρώτη δίκη για την 28η Οκτώβρη

Τη Δευτέρα, 6/2, πραγματοποιείται η πρώτη δίκη για τα γεγονότα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Κατηγορούμενοι είναι έξι από τους 17 συνολικά διαδηλωτές που έχουν καταγραφεί στη δικογραφία και παραπέμπονται με το αδίκημα της προσβολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, της απρόκλητης βίας και της στάσης. Παράλληλα συνεχίζεται η ομηρία των υπολοίπων διαδηλωτών που ταυτοποιήθηκαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης και ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα οδηγηθούν σε δίκη ή η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο. Δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες, σωματεία, αλλά και τα μέλη του κινήματος Ήμουν κι εγώ εκεί έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους και δηλώνουν ότι τη Δευτέρα θα βρεθούν στο πλευρό των κατηγορούμενων στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Σε σχετική ανακοίνωση το κίνημα Ήμουν κι εγώ εκεί τονίζει ότι «όπως στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας, εκφράσαμε προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή και την αγανάκτησή μας, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας».
«Έτσι και στις 6 Φεβρουαρίου, στην πρώτη δίκη της παρέλασης του λαού, θα βρεθούμε στα δικαστήρια. Και θα ’μαστε όλοι κατηγορούμενοι! Και οι έξι που δικάζονται εκείνη τη μέρα και οι έντεκα για τους οποίους η εισαγγελία δεν ανακοινώνει αν και πότε θα παραπέμψει σε δίκη», δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του κινήματος.
Δικηγόροι, αλλά και φορείς, αποδίδουν εξαιρετική σημασία στη δίκη της Δευτέρας, καθώς όπως υποστηρίζουν σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης ανοίγει ο ασκός του Aιόλου και πλέον το δικαίωμα στη διαμαρτυρία τίθεται υπό αμφισβήτηση. Στο πλευρό των κατηγορούμενων αναμένεται να βρεθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης συνδικαλιστικά στελέχη, προσωπικότητες από το χώρο της αριστεράς και του αθλητισμού, αλλά και δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version