Αρχική διεθνή Στους δρόμους του κόσμου τ.116

Στους δρόμους του κόσμου τ.116

 

Επτά συνδικαλιστές νεκροί φέτος στην Κολομβία
Ο Ντανιέλ Αγκουίρε, 35 χρονών, είναι ο έβδομος, για φέτος, συνδικαλιστής στην Κολομβία και 61ος από τον Αύγουστο του 2010 που δολοφονείται, από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Χουάν Μανουέλ Σάντος. Ο Αγκουίρε, που πυροβολήθηκε δυο φορές στο κεφάλι, κοντά στο σπίτι του, ήταν ο γενικός γραμματέας των Sinalcorteros, της Ομοσπονδίας των εργατών κοπής ζαχαροκάλαμου.
Ήταν ο ηγέτης των απεργιών του 2008 που οδήγησαν στη δημιουργία των Sinalcorteros, στις οποίες απεργίες συμμετείχαν 18.000 εργάτες που μέχρι τότε προσλαμβάνονταν από τη βιομηχανία ζάχαρης ως υπεργολάβοι, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.
Ο Αγκουίρε, πατέρας τριών κοριτσιών, τη στιγμή της δολοφονίας συνόδευε τη γυναίκα του σε τηλεφωνικό θάλαμο.

 

Έτοιμο το σχέδιο επίθεσης
Αποκαλυπτικός ήταν για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Νταν Σάπιρο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμάσει πλήρως στρατιωτική επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και η επιλογή να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια είναι στο τραπέζι. Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί διπλωματικά, είπε, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επιλογή (της στρατιωτικής επίθεσης) δεν είναι πλήρως διαθέσιμη -και όχι απλά διαθέσιμα αλλά έτοιμη». Και τον Ιανουάριο ο Σάπιρο είχε δηλώσει ότι η επιλογή της στρατιωτικής επέμβασης είναι διαθέσιμη στον πρόεδρο Ομπάμα όποτε κρίνει ότι πρέπει να την χρησιμοποιήσει.
Να θυμίσουμε ότι ο ιμπεριαλισμός έχει επιβάλλει σειρά κυρώσεων στο Ιράν για να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ενώ συνεχίζονται οι… συνομιλίες με το νέο γύρο να διεξάγεται στις 23 Μαΐου στη Βαγδάτη.

23% αύξηση των αστέγων στη Νέα Υόρκη
Τόσο την υπολόγισε η ετήσια αποτίμηση του Τμήματος Υπηρεσιών προς Αστέγους του Δήμου, που μέτρησε 3.250 άστεγους σε μια μέρα.
Οι μισοί κοιμούνται στο μετρό. Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβρη η Συμμαχία για τους Άστεγους δημοσίευσε μια έκθεση που τεκμηρίωνε ότι ο άστεγος πληθυσμός της Νέας Υόρκης είναι, στην πραγματικότητα, 41.000 άνθρωποι, 17.000 από αυτούς παιδιά, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ.
Επίσης, οι άστεγες οικογένειες που αναζητούν άσυλο έχουν διπλασιαστεί από το 2005.
Το 2004 ο σημερινός δήμαρχος Bloomberg είχε θέσει το στόχο της μείωσης των αστέγων κατά 2/3 μέχρι το 2009… Παντού οι ίδιοι, οι ίδιες υποσχέσεις και ίδιες αντίστροφες πολιτικές.

Σχόλια

Exit mobile version