Αρχική διεθνή Στους δρόμους του κόσμου (φ. 230)

Στους δρόμους του κόσμου (φ. 230)

Μαθητική αποχή στο Ντένβερ για το μάθημα της Iστορίας

Εκατοντάδες μαθητές από έξι λύκεια στο Ντένβερ εγκατέλειψαν τις σχολικές αίθουσες και κατέβηκαν σε διαμαρτυρία έξω από το κτίριο Σχολικής Διοίκησης της κομητείας, μετά από απόφαση του σχολικού συμβουλίου της κομητείας να «ισορροπήσει» την Αμερικανική Ιστορία. Οι πικέτες των μαθητών κυριαρχούνταν από τα συνθήματα «Οι άνθρωποι δεν έδωσαν τη ζωή τους για να τους διαγράφουμε εμείς σήμερα», «Εκπαιδεύστε ελεύθερους ανθρώπους», «Δεν υπάρχει τίποτα πιο πατριωτικό από τη διαμαρτυρία», «Η Ιστορία είναι ιστορία».

«Αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να αφαιρέσουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας μας για την εποχή της δουλείας ή της ρίψης των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, γιατί σκιαγραφούν τις ΗΠΑ με αρνητικό τρόπο», δήλωσε ένας μαθητής στο CNN. Το σχολικό συμβούλιο συγκρότησε επιτροπή που θα αναθεωρήσει τη διδακτική ύλη ώστε «να προωθεί τον πατριωτισμό, τις αρχές και τα αγαθά της ελεύθερης αγοράς, το σεβασμό για τις αρχές και το σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων» και να μην «ενθαρρύνει την κοινωνική αναταραχή, την απεργία και την περιφρόνηση του νόμου».

 

165 γιατρούς και ειδικούς στέλνει η Κούβα στη Σιέρα Λεόνε

Παρά τα εμπάργκο και τις δυσκολίες, η Κούβα παραμένει μια από τις πρωτοπόρες σε όλο τον κόσμο χώρες στην Υγεία. Επιβεβαίωση ότι η πολιτική και όχι η οικονομία πρέπει να είναι στο τιμόνι μιας φιλολαϊκής κυβέρνησης και εξουσίας, και ότι πολλά για τα οποία οι δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι αναφωνούν «αδύνατον» είναι στην πραγματικότητα εφικτά όταν υπάρχει πολιτική βούληση. 165 γιατρούς και ειδικούς από τους καλύτερους στον κόσμο θα στείλει η Κούβα στη Σιέρα Λεόνε, συνεισφέροντας στην καταπολέμηση του ιού του Έμπολα εξίσου και περισσότερο από κράτη πολύ πλουσιότερα, ισχυρότερα και πιο φασαριόζικα περί τον ανθρωπισμό.

 

 

16_podemosmeeting

Εκδήλωση των Podemos, ΣΥΡΙΖΑ και Left Unity με Κεν Λόουτς και Ταρίκ Αλί

Πολιτική εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, στο Λονδίνο με θέμα Κάνοντας πολιτική διαφορετικά και ομιλητές τον γνωστό σκηνοθέτη Κεν Λόουτς και τον διανοούμενο Ταρίκ Αλί, και από τα τρία κόμματα που οργανώνουν την εκδήλωση, τον Eduardo Maura από τους Podemos, την πανεπιστημιακό Μαρίνα Πρεντουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Kate Hudson από το Left Unity.

Σχόλια

Exit mobile version