Αρχική κοινωνία Στους δρόμους οι Κρητικοί για το φόρο στα χωράφια

Στους δρόμους οι Κρητικοί για το φόρο στα χωράφια

Στους δρόμους θα βρει τους αγρότες της Κρήτης η συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Οι αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί της Κρήτης έχουν απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολόγηση των χωραφιών τους και το ραντεβού έχει κλειστεί για τη Δευτέρα το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο. Οι εκπρόσωποι των αγροτών μιλούν για ένα σχέδιο νόμου που βάζει ταφόπλακα στον αγροτικό κόσμο αλλά και σε όλους τους κατόχους αγροτεμαχίων. Για την προετοιμασία της κινητοποίησης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες περιοδεία στους δήμους, ώστε να ενημερωθούν οι αγρότες και οι τοπικοί φορείς σε όλη την Κρήτη.
Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες έχουν ήδη εκφράσει τα εργατικά κέντρα, τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στην Κρήτη και τα επαγγελματικά επιμελητήρια του νησιού, ενώ οι δήμοι του Ηρακλείου έχουν δεσμευθεί να διαθέσουν λεωφορεία για τη μετακίνηση πολιτών και αγροτών στο συλλαλητήριο της Δευτέρας.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι αγρότες του Ηρακλείου κάλεσαν σε σύσκεψη τους βουλευτές του νομού, ώστε να τους εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για τον νόμο και να τους ζητήσουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση των κυβερνητικών εκπροσώπων του νησιού. Η συζήτηση στη Βουλή θα έχει και κρητικό χρώμα, καθώς εισηγητής της κυβέρνησης θα είναι ο βουλευτής Ηρακλείου Μ. Κεφαλογιάννης, την ώρα που ο έτερος βουλευτής της Ν.Δ. στο Ηράκλειο, Λ. Αυγενάκης, τάσσεται κατά της φορολόγησης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν θα ψηφίσει τον επίμαχο νόμο.
Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 της Δευτέρας και αναμένεται να μεταβούν αντιπροσωπείες αγροτών από όλους τους νομούς του νησιού, ενώ ειδικά από το Λασίθι προγραμματίζεται μαζική κάθοδος και για το σκοπό αυτό ανακοινώθηκε ότι θα μείνουν κλειστά το Δημοπρατήριο, το Κατάστημα Γεωργικών Εφοδίων, οι Διοικητικές Υπηρεσίες και όλα τα τμήματα της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας.

Μάριος Διονέλλης

Σχόλια

Exit mobile version