Αρχική κοινωνία Στον εισαγγελέα για… εξηγήσεις

Στον εισαγγελέα για… εξηγήσεις

Σχεδόν εννέα μήνες μετά τις κινητοποιήσεις για το περίφημο Σχέδιο Αθηνά, η μνημονιακή συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά το εργαλείο της κρατικής καταστολής και «τήρησης της τάξης» για να εκφοβίσει όλους αυτούς που μάχονται ενάντια στις παράλογες προσταγές της.

Τις τελευταίες εβδομάδες και με πρόσχημα την «παροχή εξηγήσεων», έχουν κληθεί στον εισαγγελέα φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που βρίσκονταν τον περασμένο Φλεβάρη στα διόδια των Μαλγάρων, διαμαρτυρόμενοι για το Σχέδιο Αθηνά.
Η καταγραφή των πινακίδων των παρευρισκόμενων Ι.Χ. από την Ελληνική Αστυνομία, κάνει ολοένα και πιο ξεκάθαρο πλέον το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός που διαθέτει για τον εκφοβισμό και την προσπάθεια ελέγχου οποιασδήποτε εναντίωσης και διαμαρτυρίας ξεσπά. Ένας μηχανισμός που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον το τελευταίο διάστημα, απέναντι στον μεγαλειώδη αγώνα στις Σκουριές της Χαλκιδικής έως και στην κατειλημμένη ΕΡΤ.
Είναι προφανές πως η αβεβαιότητα και οι τριγμοί που έχουν αρχίσει να διακρίνονται στο μέλλον αυτής της κυβέρνησης την έχουν κάνει να αντιδρά ακόμη πιο απολυταρχικά και βίαια (είτε σωματικά είτε ψυχολογικά), σε οποιαδήποτε μορφή λαϊκής αντίστασης, μη διστάζοντας αυτή τη φορά να «φακελώσει» πινακίδες Ι.Χ. φοιτητών και καθηγητών, που αντέδρασαν σε ένα σχέδιο υπονόμευσης, απαξίωσης και καταστροφής της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της χώρας. Ένα σχέδιο που αποβλέπει στη διάλυση και την καταστρατήγηση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας αυτού του τόπου και στην άμεση και ξεκάθαρη ιδιωτικοποίησή της, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά το αληθινό της πρόσωπο αλλά και την επιμονή της για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονιακών επιταγών που εφαρμόζει και εξυπηρετεί.
Η Αριστερή Ενότητα ΑΤΕΙ σε ανακοίνωσή της δηλώνει: «Τέτοιες κινήσεις εκφοβισμού δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν. Στην προσπάθεια για τη διάλυση οποιασδήποτε κοινωνικής δομής σε αυτό τον τόπο, από το κλείσιμο νοσοκομείων έως και την προσπάθεια για τη διάλυση της Παιδείας (απολύσεις διοικητικών, υποχρηματοδότηση κ.λπ.) δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους, να μαχόμαστε για αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν, αγωνιζόμενοι για να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει. Η απάντησή μας, το επόμενο διάστημα, δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε κινητοποίηση πηγαίνει κόντρα στο φόβο και στην κυβερνητική τρομοκρατία, αποδεικνύοντας ότι η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και οι αγώνες μας».

Θοδωρής Νικολαΐδης,
διωκόμενος φοιτητής, μέλος ΑΡΕΝ ΑΤΕΙ

Σχόλια

Exit mobile version