Αρχική πολιτική αριστερά Στις 16-18 Μάρτη το 3ο συνέδριο της ΚΟΕ

Στις 16-18 Μάρτη το 3ο συνέδριο της ΚΟΕ

Το τριήμερο 16 έως 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 3ο συνέδριο της ΚΟΕ, σε μια περίοδο πυκνή πολιτικών γεγονότων, οι οποία ορίζεται από τη ρευστότητα, αλλά και από νέα καθήκοντα και στοιχήματα για την Αριστερά.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρονται τα εξής:
«Σε μια περίοδο που το ειδικό καθεστώς το οποίο έχει επιβληθεί στη χώρα από την τρόικα και τους ντόπιους συνεργάτες της προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε ίχνος Δημοκρατίας και Ανεξαρτησίας και απειλεί την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αλλά και σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα είναι σε βαθιά κρίση και ο λαός αναζητά λύσεις έξω από αυτό, κάνοντας βήματα δικής του οργάνωσης και αγώνα, διεξάγεται το 3ο συνέδριο της ΚΟΕ.
Βασικός στόχος του 3ου συνεδρίου είναι να ανταποκριθεί η οργάνωση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες συμβάλλοντας στην ανατροπή του καθεστώτος και στο γκρέμισμα του άθλιου πολιτικού συστήματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική, οικονομική, κοινωνική διέξοδο της χώρας.
Τα θέματα που εξετάζει το 3ο συνέδριο είναι: α) ο απολογισμός της ΚΟΕ από το προηγούμενο συνέδριο, τον Ιούνιο του 2007, μέχρι σήμερα, β) οι θέσεις της οργάνωσης για την πολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς, και γ) οι κατευθύνσεις της ΚΟΕ για την επόμενο περίοδο.
Η προσυνεδριακή συζήτηση διεξάγεται ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στο εσωτερικό της οργάνωσης. Προσχέδια για τις πολιτικές θέσεις που συζητιούνται ενόψει του συνεδρίου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ (www.koel.gr)».

 

Σχόλια

Exit mobile version