Αρχική διεθνή Στις γειτονιές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ…

Στις γειτονιές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ…

Η αύξηση των συλλήψεων των Παλαιστινίων παιδιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και η μεταχείριση τους, κατά τη διάρκειά της ανάκρισης, έχει αρχίσει να ανησυχεί ιδιαίτερα τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια, μόνο για το 2010 διεξήχθησαν ποινικές έρευνες για περισσότερα από 1.200 παιδιά στην Ιερουσαλήμ με την κατηγορία ότι πέταγαν πέτρες, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο της υπόλοιπης Δυτικής Όχθης.
Οι περισσότερες συλλήψεις γίνονται στην περιοχή του Σιλουάν, κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου 350 εξτρεμιστές, Eβραίοι έποικοι δημιούργησαν παράνομους εποικισμούς ανάμεσα στους 50.000 ντόπιους Παλαιστίνιους κατοίκους. Η ένταση στην περιοχή οξύνθηκε ιδιαίτερα μετά τα σχέδια του Δήμου της Ιερουσαλήμ να κατεδαφίσει τα σπίτια δεκάδων Παλαιστινίων, προκειμένου να επεκτείνει «το Πάρκο του Δαβίδ», έναν υποτιθέμενο αρχαιολογικό χώρο που θα λειτουργούσε η Elad, μια εποικιστική εταιρία.
Οι μαρτυρίες από παιδιά που συνέλεξαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις φανερώνουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο που ακολουθείται στις συλλήψεις ανηλίκων: νυχτερινές επιδρομές, αλυσοδέσιμο και ατελείωτες ανακρίσεις, χωρίς την παρουσία γονιού ή δικηγόρου. Σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά έχουν υποστεί σωματική ή ψυχολογική βία και παρουσιάζουν συμπτώματα μετα-τραυματικού στρες, διαταραχές στον ύπνο και φοβία προς τους ένστολους.
Ο 10χρονος Μούσλιμ από το Σιλουάν, έχει συλληφθεί ήδη τέσσερις φορές, παρ’ όλο που δεν μπορούν να του απονεμηθούν ποινικές ευθύνες λόγω ηλικίας. Τελευταία φορά ήταν τον Οκτώβριο από τρεις αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα: «Ένας άντρας με άρπαξε από τον λαιμό και άρχισε να με πνίγει. Ο δεύτερος με άρπαξε από την μπλούζα και ο τρίτος μου έστριψε τα χέρια πίσω από την πλάτη και μου πέρασε χειροπέδες. Με ρώτησαν ποιος πετάει πέτρες. Τους απάντησα πως δεν ξέρω και άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι.». Ο Μούσλιμ αφέθηκε ελεύθερος έξι ώρες μετά. Ο γιατρός που τον εξέτασε ανέφερε πως τα γόνατα του αιμορραγούσαν και είχε οιδήματα σε όλο του το σώμα. Ο 12χρονος A.S περιγράφει την δική του εμπειρία «Με κάθισαν στα γόνατα, να κοιτάζω τον τοίχο. Κάθε φορά που κουνιόμουν, ένας άντρας με πολιτικά με χτύπαγε στο κεφάλι…ο άντρας με διέταξε να ξαπλώσω στο πάτωμα και να ζητήσω να με συγχωρέσει. Αρνήθηκα και του είπα πως δεν προσκυνώ κανέναν. Ξαφνικά ένιωσα έντονο πόνο στα πόδια μου και άρχισα να φοβάμαι…».
Οι συλλήψεις και η τρομοκρατία που ασκούν οι ισραηλινές δυνάμεις, αλλά και οι έποικοι είναι κάποιες από τις προσφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούνται προκειμένου να δυσκολέψουν την καθημερινότητα των Παλαιστινίων και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ιερουσαλήμ, θα βρείτε στο
r-freepalestine.blogspot.com

 

Σχόλια

Exit mobile version