Αρχική πολιτική Στη φάση των ομίλων

Στη φάση των ομίλων

του Μάκη Μαλαφέκα

 

Ο τίμιος Μπραζιλέρο Φρεντ με τη χρυσοκίτρινη φανέλα πέφτει χάμω λαβωμένος απ’ τα ύπουλα χτύπηματα τριών Ουστάσι ντυμένων με τραπεζομάντηλα. Σκοτώσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί. Οι ακομπλεξάριστοι Αφρικάνερ Ρόμπεν και Φαν Πέρσι αγνοούν τι θα πει έλεος απέναντι στους κοντοπίθαρους εκπροσώπους τού ευρωπαϊκού Νότου (Θουπιθαρέτα!), τα ίδια κι οι άγουροι Γερμαναράδες ενάντια στο ηλιοκαμένο πριγκιπόπουλο -σαφώς εξουθενωμένο από τα μέτρα λιτότητας- Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα αδέρφια μας οι Ιταλοί ή έστω ξαδέρφια μας -κάτι!–, καταφέρνουν να επιβληθούν της κεφαλαιοκρατικής Αλβιώνος, όμως οι κοκαϊνομανείς Κολομπιάνοι του Άλβαρο Ουρίμπε πατάνε στον λαιμό τον ξερακιανό Πειραιώτη Μήτρογλου. Οι αγανακτισμένοι Ισπανοί τελικά κατατροπώνονται κατά την ημέρα της τηλε-στέψης του Φελίππε -ευτυχώς προς όφελος της Χιλής των Νερούδα και Αλιέντε-, ενώ οι κλαντεστίνοι Αλχερίνοι διασύρουν με περίσσιο μεσογειακό τσαγανό τους ρομποροειδείς Νοτιοκορεάτες.

Τελικώς, οι πτωχευμένοι αλληλοσπαράσσονται -έως και κατατρώγονται κυριολεκτικά μεταξύ τους- υπό τα ανηλεή φλας του Θεάματος, όσο η Νασιοναλμάνσαφτ προελαύνει ως μόνη λευκή δύναμη στα βάθη της Αμαζονίας. Αγκίρρε, η μάστιγα του Θεού.

Κουράγιο, σε λίγο καιρό θα έχουμε Αριστερά στην Ελλάδα.

Σχόλια

Exit mobile version