Αρχική κοινωνία Στη Θεσσαλονίκη το… Καράβι για τη Γάζα

Στη Θεσσαλονίκη το… Καράβι για τη Γάζα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ταξιδιού και της συλλογής χρημάτων η καμπάνια Ένα καράβι για τη Γάζα πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη, την προηγούμενη Τρίτη (13/4), διοργανώνοντας μια πολύ πετυχημένη συναυλία στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, μιλώντας στην εκδήλωση, σημείωσε ότι η άρση του αποκλεισμού είναι πράξη αμφισβήτησης της κατοχής κυρίαρχου λαού, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της παλαιστινιακής παροικίας της Θεσσαλονίκης και των Παλαιστίνιων φοιτητών.

Στη συναυλία συμμετείχαν η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico, ο Δημήτρης Νικολούδης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, το τρίο Die Festliche eir, ο Γιάννης Κουρσιούμης και τα συγκροτήματα Λουδίας και Cabaret Balkan.

Να θυμίσουμε ότι η πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα (www.shiptogaza.gr ) συγκροτήθηκε για τη συνδιοργάνωση μιας διεθνούς αποστολής με το Free Gaza Movement και ισχυρές συλλογικότητες από πολλές χώρες.

Η αποστολή θα πλεύσει και πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας, στα τέλη του Απρίλη 2010. Στόχος της είναι ο τερματισμός της πολιορκίας της Γάζας και η μεταφορά βασικών υλικών ανοικοδόμησης (τσιμέντο, ξυλεία κ.λπ.) -υλικά που το Ισραήλ έχει απαγορεύσει να μπουν στη Γάζα- καθώς και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Η διεθνής αποστολή θα αποτελείται από 10 σκάφη, φορτηγά και επιβατηγά, πολυεθνικό πλήρωμα και επιβάτες, ενώ στόχος του ελληνικού τμήματος είναι να συμμετέχει με ένα, τουλάχιστον, πλοίο, κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων και υλικών.

Το εν λόγω πλοίο, για την απόκτηση του οποίου το ελληνικό τμήμα της αποστολής έχει ξεκινήσει οικονομική καμπάνια, δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε εταιρικό νομικό πρόσωπο, θα έχει συμμετοχικό και μεριδιακό χαρακτήρα και προορίζεται να αποδοθεί στον παλαιστινιακό λαό μετά το τέλος των πρώτων αποστολών.

Σχόλια

Exit mobile version