Αρχική κοινωνία εργασία Στη Βουλή οι απολύσεις στην Ολυμπιακή

Στη Βουλή οι απολύσεις στην Ολυμπιακή

Διώχνει το 1/3 του προσωπικού ο Βγενόπουλος.

Με τον πιο σκληρό τρόπο αποκαλύπτεται το σχέδιο Βγενόπουλου για την Ολυμπιακή, καθώς αυτήν την περίοδο ανακοινώνονται δεκάδες απολύσεις εργαζομένων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Στο Ηράκλειο, στο δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο μετά της Αθήνας, η Olympic Handling απέλυσε το ένα τρίτο των υπαλλήλων της μέσα σε δύο εβδομάδες (23 από τους 75).
Δύο στελέχη της εταιρίας από την Αθήνα έφτασαν στο αεροδρόμιο με μια λίστα ονομάτων και άρχισαν να καλούν εργαζομένους ανακοινώνοντας την απόλυσή τους.
Η υπόσχεση, ότι ίσως ξαναπροσληφθούν ως εποχιακοί το καλοκαίρι, κρατάει κλειστά τα στόματα για όσα γίνονται στην εταιρία, στην οποία δεν υπάρχει καν σωματείο, καθώς οποιαδήποτε εμπλοκή με συνδικαλιστική δραστηριότητα θα σήμαινε την απόλυση.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος επαναλαμβάνει, για δεύτερη φορά, το κόλπο της εξαγοράς μιας δημόσιας εταιρίας με σκοπό την «εξυγίανση» και μεταπώλησή της. Ήδη, έχει ανακοινωθεί η πρόθεση συγχώνευσης με την Aegean, η οποία –έστω και αν κολλάει στον έλεγχο της Ε.Ε.– επί της ουσίας έχει ήδη πραγματοποιηθεί, αφού οι δύο εταιρίες δρουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά, με ορατές τις επιβαρύνσεις στις τιμές των εισιτηρίων αλλά και στη μείωση των δρομολογίων.
Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την ανακοίνωση των πρώτων απολύσεων, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης. Ωστόσο, τα δύο μεγαλοστελέχη της Olympic δεν ήταν εκεί, αφού είχαν ήδη αναχωρήσει για Ρόδο, προκειμένου να ανακοινώσουν και εκεί απολύσεις…
Για το θέμα κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Υποδομών από το βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκο, ο οποίος τονίζει πως «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής θα εξασφαλίζονταν οι θέσεις εργασίας στον κλάδο, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διασφαλίσει τις δουλειές των εργαζομένων στην ιδιωτικοποιημένη εταιρία […]. Την ίδια ακριβώς πολιτική συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση, δίνει απόλυτη ελευθερία στην εργοδοσία να ξεζουμίζει τους εργαζομένους της με νόμιμους και παράνομους τρόπους».
Την Δευτέρα πραγματοποιείται στο Ηράκλειο τριμερής συνάντηση εργοδοτών και εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας, με στόχο την εξεύρεση λύσης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Μάριος Διονέλλης
Σχόλια

Exit mobile version