Αρχική περίπτερο ιδεών Στημένα παιχνίδια υποβιβασμού της Ελλάδας στην Γ΄ Εθνική!

Στημένα παιχνίδια υποβιβασμού της Ελλάδας στην Γ΄ Εθνική!

Είναι αρκετά σαφές ότι οι ισχυροί της Ευρώπης, υπεύθυνοι για την αποδομητική οικονομική κρίση, κατατρώνε τους πιο αδύνατους.

Αλλά οι πολιτικές, πέρα από τα προφανή κέρδη των τραπεζών και τη στήριξη των κεντρικών χωρών, που προσπαθούν να φορτώσουν τις συνέπειες της πανευρωπαϊκής κρίσης στις πλάτες των ασθενέστερων χωρών, έχουν και άλλες πτυχές. Η «κοσοβοποίηση», «κροατοποίηση» ή «βουλγαροποίηση» της Ελλάδας, εάν δεν αναχαιτιστεί, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που ανακατανέμει όχι μόνο εισοδήματα αλλά και ρόλους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γίνεται φανερό ότι οι μητροπόλεις θέλουν να αντικαταστήσουν τους μετανάστες από τρίτες χώρες με μετανάστες που προέρχονται μέσα από την ευρωπαϊκή ζώνη. Επειδή αφομοιώνονται ευκολότερα πολιτισμικά, έχουν υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης κ.ά. Οι μελέτες της Κομισιόν δείχνουν ότι η Ευρώπη μέχρι το 2050 θα χρειαστεί 56 εκατομμύρια μετανάστες που θα αναπληρώνουν τις δημογραφικές απώλειες που καταγράφονται ανά χώρα (Time, 5/3/12). Και μόνο η Γερμανία θα χρειαστεί 11,3 εκατομμύρια μετανάστες για να συνεχίσει να έχει ρυθμούς ανάπτυξης και να διατηρήσει το σημερινό βιοτικό επίπεδο. Ο Έλληνας εργαζόμενος με μισθό Βουλγαρίας θα προτιμηθεί για τις βιομηχανίες της Γερμανίας από τον Πακιστανό. Τον σπουδάζει με έξοδά της η Ελλάδα και τον προσφέρει έτοιμο και φτηνό στη Γερμανία. Μ’ αυτό τον τρόπο, οι Γερμανοί πολιτικοί, τραπεζίτες και βιομήχανοι θα κρατάνε χαμηλά και τις αμοιβές των Γερμανών εργαζομένων που θα απειλούνται συνεχώς από τους φτηνότερους, αλλά εξίσου μορφωμένους και εργατικούς Νότιους.
Έτσι, όσο αυξάνεται η σημερινή ανισότητα που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο θα ωφελούνται οι μητροπολιτικές χώρες που αποτελούν τον πυρήνα της Ένωσης. Το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας θα τείνει προς αυτό της Βουλγαρίας των 6.300 ευρώ, ενώ του Λουξεμβούργου, που είναι 104.400 δολάρια, θα συνεχίσει να αυξάνεται! Με εξαιρετικά βίαιο και ταχύρυθμο τρόπο υποβιβάζουν την Ελλάδα κατευθείαν στην Γ΄ Εθνική, μειώνοντας το κατά κεφαλήν εισόδημα και μάλιστα, εντελώς μονόπλευρα, σε βάρος των μικρομεσαίων, αφήνοντας άθικτη την εντόπια ολιγαρχία που έχει ενθουσιωδώς ταχθεί υπέρ της υποβάθμισης της χώρας, όπως διαφαίνεται από τη λυσσασμένη στήριξη που παρέχουν ο Μπόμπολας και ο Αλαφούζος στα μνημόνια και τους πολιτικούς που τα υπογράφουν.
Την ώρα που οι Έλληνες μετατρέπονται σε φτηνούς εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, αφού μπορεί να υπηρετούν το γερμανικό κεφάλαιο ακόμα και από την πόλη τους, οι ξένοι μετανάστες θα δαιμονοποιούνται αφενός για να αποσπούν την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά αίτια της μεγάλης καταστροφής και αφετέρου για να στριμώχνουν την Αριστερά που όχι μόνο ξέρει και λέει την αλήθεια, αλλά όντας ανθρωπιστική από τη φύση της αντιτίθεται στη βαναυσότητα που ασκείται σε βάρος των φτωχών εργατών. Με την ακροδεξιά ως μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας και των διεθνών αφεντικών,  ενοχοποιούνται οι ανθρωπιστικές αρχές της Αριστεράς για να συγκαλυφθούν αυτοί που με τις πολιτικές τους είναι υπεύθυνοι για τον ερχομό των ξένων μεταναστών στην Ελλάδα τους οποίους πρωτίστως εκμεταλλεύονται στα κρατικοδίαιτα δημόσια έργα και στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις-μαϊμού. Η κατατρομοκράτηση των μεταναστών από την αστυνομία και την άκρα Δεξιά είναι ιδιαιτέρως επωφελής για τους εργολάβους που μπορούν έτσι να κρατάνε πολύ χαμηλά και τα μεροκάματα των ξένων που έχουν στη δούλεψή τους.
Με λίγα λόγια, στην Ευρώπη παίζεται ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των λαών της, των χωρών του Νότου, του πρώην ανατολικού μπλοκ και των μεταναστών που προέρχονται κυρίως από χώρες που βομβαρδίζονται ανηλεώς από ΗΠΑ και Ευρώπη.
Και δεν θα αργήσει η μέρα που οι Έλληνες νεομετανάστες στη Γερμανία και την Ολλανδία, προερχόμενοι πλέον από ένα κράτος με μισθούς και βιοτικό επίπεδο Κοσόβου, θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ρατσισμό και περιφρόνηση που σήμερα αντιμετωπίζονται οι φτωχοί μετανάστες στην πλούσια Ευρώπη, κάτι που ήδη φάνηκε με την κατασυκοφάντηση του Έλληνα ως τεμπέλη, κλέφτη και άξεστου! Οι επόμενοι «μαύροι» της Ευρώπης θα είναι οι Έλληνες! Εάν, την υστάτη ώρα, ο ελληνικός λαός δεν ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τα σκουπίδια που κυβερνάνε ακόμα!
Στέλιος Ελληνιάδης

Υ.Γ. Είναι γεγονός ότι οι μετανάστες, σε μία χώρα που έχει τρομακτική έλλειψη θεσμών και δομών υποδοχής και διαχείρισης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο με την παρουσία τους τις γειτονιές που πλήττονται πιο έντονα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Αυτό παρασύρει τους ντόπιους πολίτες να ενοχοποιούν κυρίως τους μετανάστες για την κακή ποιότητα της ζωής τους και όχι τους ισχυρούς που κυβερνούν τη χώρα και την Ευρώπη. Μάλιστα, στα πολιτισμικά πιο υποβαθμισμένα τμήματα της κοινωνίας που κυριαρχεί ή αίσθηση ότι η σύγκρουση με την ισχυρή εξουσία είναι μάταιη και ατελέσφορη, η απόδοση όλων των ευθυνών στους φτωχούς μετανάστες είναι εύκολη και άμεση. Και αυτά τα τμήματα, τα πιο ταλαιπωρημένα, στηρίζονται ψυχολογικά και κοινωνικά πείθοντας τους εαυτούς τους ότι δεν αποτελούν το κατώτερο στρώμα της κοινωνίας αφού οι μετανάστες είναι σίγουρα σε χειρότερη θέση απ’ αυτούς. Μια διάκριση που εύκολα καλλιεργείται προκειμένου ο μικρομεσαίος Έλληνας που φτωχαίνει, να μπορεί σε κάποια -έστω ψευδή- «ανωτερότητα» να στηρίξει την κλονισμένη κοινωνική του θέση και αυτοεκτίμηση.

Σχόλια

Exit mobile version