Αρχική στήλες στα χρόνια του Πωλ του Α΄ τ. 13

στα χρόνια του Πωλ του Α΄ τ. 13

Δηλαδή, εσείς τι καταλαβαίνετε για πολιτική στον τουρισμό; Να μοιράζουμε ξαπλώστρες στις παραλίες;

Τι λέει επ’ αυτού ο διαβασμένος αναγνώστης σας; Μάλλον θα πρέπει να διαβάσει λίγο περισσότερο. Ή, καλύτερα, να τον διαβάσει κανένας παπάς. Βέβαια, οφείλω να τον πληροφορήσω, ότι εν ανάγκη και αυτό θα το κάνουμε. Θα μοιράσουμε και ξαπλώστρες. Ειδικά Αυτός ο υπουργός το έχει αποδείξει: αν παραστεί ανάγκη θα το κάνει! Λες και δεν δίνει μάχες καθημερινά! Προχτές ήταν πάλι στις Βρυξέλες, αντιπροχτές Βερολίνο, σε όλα τα διεθνή fora. Όπου υπάρχει βήμα για να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας, ακούγεται. Δείξαμε τον πολιτισμό μας και την παράδοσή μας στις Γιορτές της Άνοιξης. Στη Σαγκάη. Φέρνουμε τον Τζον Μάλκοβιτς και την Πενέλοπε Κρουζ να γυρίσουν τον Πυθαγόρα. Υπερπαραγωγή με τεράστιο όφελος προβολής για τη χώρα μας! Δεν θα μπορούσε να γυριστεί αλλού; Φυσικά και μπορούσε! Παραδίπλα στους γείτονες. Κρα έκανε η Τουρκία. Δώσαμε μάχη, όμως, κύριοι. Και γι’ αυτό και για πολλά άλλα που, όχι μόνο δε βλέπετε, αλλά και τα ακυρώνετε.

Την ώρα που εμείς πάμε να κερδίσουμε πόντο-πόντο το χαμένο έδαφος και να δώσουμε μια ανάσα αισιοδοξίας, εσείς κάνετε την Αθήνα μπάχαλο. Κάθε τρεις και λίγο – πρωί, μεσημέρι, βράδυ διαδήλωση. Ωραία εικόνα! Κλειστοί οι κεντρικοί δρόμοι, κλειστή η Ακρόπολη, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης τα μουσεία. Κάνατε την πόλη της Παλλάδας απαγορευμένο τόπο. Πώς θα τους φέρουμε εμείς τους τουρίστες; Ινκόγνιτο; Ή μήπως δεν πρέπει να τους φέρουμε; Πηγαίνετε τότε στους επαγγελματίες, στους επιχειρηματίες που ζουν απ’ τον τουρισμό να τους το εξηγήσετε. Να δούμε αν θα το καταλάβουν. Ειδεμή, κάνετε την αυτοκριτική σας. Γιατί, αριστερός που να μην τον καταλαβαίνει ο κόσμος δεν υπάρχει. Έτσι το ξέρω εγώ, έτσι το θυμήθηκα. Θα μου πείτε, βέβαια, ότι και αριστερός χωρίς αυτοκριτική δεν υπάρχει. Οπότε, τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

Λοιπόν, όσο υπάρχει καιρός, ας ομονοήσουμε σε κάτι: ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι συμμετοχικές έννοιες, βάλτε πλάτη. Εκτός κι αν ήρθε η ώρα να το διαλύσουμε το μαγαζί…

♠ Ο βασιλόφρων

 

Σχόλια

Exit mobile version