Στα πεταχτά τ. 85

Κοινή η επίθεση σε μετανάστες και εργαζομένους – Ολονύχτια περιφρούρηση στις Συκιές – Εργοδοτικής αυθαιρεσίας συνέχεια…

Κοινή η επίθεση σε μετανάστες και εργαζομένους
Παρεμβάσεις για την επιβίωση του Ξενώνα Προσφύγων και Μεταναστών και ενάντια στους ξυλοδαρμούς μικροπωλητών πραγματοποιήθηκαν την Πεμπτη, 13/10, στη Θεσσαλονίκη. Στις 12:30 στο χώρο του ξενώνα (Φιλίππου με Σιατίστης), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία στη γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών. Στις 14:30 αντιρατσιστικές οργανώσεις έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. «Είναι γνωστό σε μας ότι για την οικονομική κρίση και την κοινωνική εξαθλίωση οι μετανάστες δεν μπορεί να είναι τίποτα παραπάνω από το άλλοθι, τον αποδιοπομπαίο τράγο. Αντιμετωπίζουμε την ίδια επίθεση, έχουμε τις ίδιες ανάγκες, δεν μπορεί παρά ο αγώνας μας να είναι κοινός», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αντιρατσιστικές οργανώσεις που κάλεσαν τις παρεμβάσεις.

Ολονύχτια περιφρούρηση στις Συκιές
Όλο το βράδυ παρέμειναν εργαζόμενοι των ΟΤΑ και αλληλέγγυοι στο εργοτάξιο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Συκεών, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 13 και 14/10. Οι απειλές του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, για επίταξη των οχημάτων και η απόφασή του να μπουν ιδιώτες στην αποκομιδή των σκουπιδιών έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στο δήμο. Άλλωστε ο δήμαρχος Συκεών ήταν αυτός που σύναψε την πρώτη συμφωνία με ιδιώτες για ανάθεση της ανακύκλωσης του δήμου του. Και μάλιστα στη συμφωνία, όπως μαθαίνουμε, περιλαμβάνεται το όνομα του κ. Οικονομάκη, αφεντικού της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Εργοδοτικής αυθαιρεσίας συνέχεια…
Η εργοδοτική αυθαιρεσία στο χώρο της σίτισης εντείνεται το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο στη Θεσσαλονίκη. Λίγο καιρό μετά την υπόθεση του Applebee’s της Λεωφόρου Νίκης και τον αγώνα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, η διοίκηση των Goody’s στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης προέβη σε απόλυση εργαζομένου, μέλους του Σωματείου Επισιτισμού Θεσσαλονίκης, με την παράλληλη απειλή ότι δεν θα καταβάλει ούτε καν την αποζημίωση που δικαιούται!

 

Σχόλια

Exit mobile version