Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Θεσσαλινίκη: Στα πέριξ

Θεσσαλινίκη: Στα πέριξ

 

Εκδήλωση της Αυτόνομης Παρέμβασης
Τη Δευτέρα 12/3, στις 19:00, στην Αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Αυτόνομη Παρέμβαση πραγματοποιεί εκδήλωση-σύσκεψη με θέμα: «Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, Νέα Δανειακή Σύμβαση: Καταστροφικές επιπτώσεις στην εργασία-ανεργία και το ασφαλιστικό σύστημα.» με ομιλητές τον Άρη Καζάκο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και την Βάσω Πορταρίτου, οικονομολόγο.

Οι επιτροπές ενάντια στα χαράτσια συνεχίζουν
Οι επιτροπές κατοίκων ενάντια στα χαράτσια στους περισσότερους δήμους της περιοχής Θεσσαλονίκης (Κέντρο, Χορτιάτη-Πυλαία, Μπότσαρη, Φάληρο, Καλαμαριά, Εύοσμος κ.α.) συνεχίζουν την δράση τους και τη προσπάθεια οργάνωσης του λαού στις γειτονιές. Μετά τη τελευταία απόφαση του ΣτΕ που έβγαλε αντισυνταγματικό το κόψιμο του ρεύματος και το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί στα κυβερνητικά επιτελεία , είναι σαφές ότι ο πολύμηνος αγώνας των πολιτών μαζί με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οδηγούν τη συγκυβέρνηση και τη Τρόικα σε αδιέξοδα και υποχωρήσεις. Συνεχίζουμε προβάλλοντας τη πρώτη μικρή νίκη ενάντια στο χαράτσι και ταυτόχρονα ανοίγοντας τη δράση μας και σε άλλα πράγματα.
Άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες που συζητιούνται στις επιτροπές, είναι το κίνημα της πατάτας και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολίτες. Γίνεται σαφές ότι η οργάνωση του λαού στις γειτονιές θα προχωρήσει στο βαθμό που μπορέσουμε και βρεθούμε δίπλα στα καθημερινά προβλήματα, στο βαθμό που απαντήσουμε σε προβλήματα επιβίωσης και πείνας που επιβάλει η κατοχή. Ήδη κάποιες επιτροπές έχουν κάνει επαφές με παραγωγούς ξεπερνώντας τους μεσάζοντες. Μπροστά μας επίσης έχουμε τη παρέλαση στις 25 Μαρτίου. Ήδη σε αρκετές επιτροπές φαίνεται ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι η 25/3 είναι μία σημαντική μέρα του αγώνα ενάντια στο τροϊκανό καθεστώς. Συνεχίζουμε με τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια και στα μνημόνια, με έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολίτες αλλά και με κεντρική στόχευση ανατροπής του τροϊκανού καθεστώτος.                              

  Β.Σ.
Σχόλια

Exit mobile version