Αρχική διεθνή Σκοτώνοντας χωρίς συνέπειες: η νέα εκστρατεία που απειλεί την...

Σκοτώνοντας χωρίς συνέπειες: η νέα εκστρατεία που απειλεί την ατιμωρησία του Ισραήλ

«Ο αγαπημένος μου σύζυγος, Ziad Jilani, εκτελέστηκε από τον Iσραηλινό συνοριοφύλακα Maxim Vinogradov στις 11 Ιουνίου 2010.

Υπάρχουν αναμφισβήτητες αποδείξεις ότι ο άντρας μου κειτόταν στο έδαφος άοπλος και τραυματισμένος, χωρίς να αποτελεί απειλή για κανέναν, όταν ο Ισραηλινός συνοριοφύλακας τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Παρ’ όλες τις πολλαπλές αντιφάσεις, τις αναθεωρήσεις και τα ψέματα στην κατάθεση του στρατιώτη που τον σκότωσε και τα οποία αποκαλύφθηκαν με την αυτοψία, οι ισραηλινές Aρχές έχουν κλείσει την υπόθεση εναντίον του Maxim Vinogradov και του διοικητή του Shadi Kheir Al-Din.
Το κλείσιμο της υπόθεσης στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ισραηλινούς στρατιώτες: “Aπλά ισχυριστείτε ότι υποψιάζεστε έναν Παλαιστίνιο για τρομοκράτη και δεν θα σας αποδοθούν ευθύνες, αν τον εκτελέσετε”. Η κόρη μου κι εγώ ασκήσαμε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ για να απαιτήσουμε από τον εισαγγελέα του ισραηλινού κράτους να απαγγείλει κατηγορίες για ποινικό αδίκημα σε βάρος του δολοφόνου του Ziad και του διοικητή του. Ζητάμε διεθνή στήριξη, όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Ziad αλλά και για να ζώσουμε τις ζωές μελλοντικών πιθανών θυμάτων, στέλνοντας το μήνυμα στους Ισραηλινούς στρατιώτες ότι θα πρέπει να λογοδοτούν, όταν σκοτώνουν αθώους πολίτες».
Την παραπάνω επιστολή έγραψε η Moira, γυναίκα του Ziad Jilani, ο οποίος μια Παρασκευή απόγευμα κι ενώ γύριζε σπίτι του μετά την προσευχή στο Al Aqsa, είχε ένα μικρό τροχαίο ατύχημα. Μια πέτρα έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και αναγκάστηκε να σταματήσει σε μια άδεια λωρίδα του δρόμου όπου υπήρχαν συνοριοφύλακες. Οι τελευταίοι άρχισαν να πυροβολούν προς το αυτοκίνητο και ο Ziad έτρεξε για να σωθεί, όταν μία σφαίρα τον βρήκε στην πλάτη. Ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος, ο Maxim Vinogradov τον πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι.
Παρ’ όλο όμως που υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν την εν ψυχρώ δολοφονία του Jilani και ενώ ο ίδιος στρατιώτης είχε κατά καιρός κάνει δημόσια σχόλια στο Facebook και σε άλλα Mέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αποκαλύπτουν μια άκρως ρατσιστική και βίαιη άποψη που έχει για τον κόσμο (επικροτούσε την δολοφονική επίθεση στο Mavi Marmama που έγινε μόλις λίγες μέρες πριν σκοτώσει τον Ziad και τάσσεται υπέρ της εξαφάνισης όλων των Αράβων), δεν του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Η υπόθεση του Ziad είναι το κεντρικό παράδειγμα της νέας εκστρατείας «Σκοτώνοντας Χωρίς Συνέπειες» που έχει σκοπό να βάλει ένα τέλος στην ατιμωρησία των Ισραηλινών στρατιωτών για την αδιάκριτη βία εις βάρος των Παλαιστινίων. Όπως διαβάζουμε και στο site της εκστρατείας «Ο θάνατός του (Ziad) αποδεικνύει ότι ανά πάσα στιγμή ένας Παλαιστίνιος μπορεί να σκοτωθεί, χαρακτηρίζοντάς τον ως τρομοκράτη, κλείνοντας έτσι την υπόθεση του θανάτου του… Από την αρχή της 2ης Ιντιφάντα, τουλάχιστον 6.444 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Το ίδιο διάστημα, κανένας Εβραίος Ισραηλινός στρατιώτης δεν έχει κατηγορηθεί για φόνο».  
Για περισσότερες πληροφορίες και για να υπογράψετε την έκκληση της εκστρατείας, επισκεφτείτε το site https://killingwithoutconsequence.com/.
Σύλλογος Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com/

 

Σχόλια

Exit mobile version