Αρχική κοινωνία εργασία Σημεία των καιρών

Σημεία των καιρών

Για τη συγκρότηση προεδρείου στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), από τον Ιούλιο που διοργάνωσε το συνέδριό της μέχρι σήμερα, βρίσκεται δυστυχώς χωρίς προεδρείο.
Η αιτία είναι ότι οι δύο «πρώην μεγάλες» παρατάξεις, η ΑΣΚ (πρώην ΠΑΣΚ) και η ΔΑΚΕ δεν μπορούν να χωνέψουν ότι πρώτη δύναμη στο συνέδριο αναδείχτηκε το ΕΝΙΑΙΟ, δηλαδή η συνεργασία αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.
Αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα, για το προεδρείο, ήταν η πρώτη δύναμη να εκλέγει τον πρόεδρο και να ακολουθούν οι άλλες παρατάξεις αναλογικά. Αυτό έγινε άλλωστε στο Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, την προηγούμενη εβδομάδα, που επέλεξε το προεδρείο του με αντιπροσωπευτικό και αναλογικό συσχετισμό με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.
Εντύπωση μας προκαλεί η σιωπή του ΠΑΜΕ στην πρόταση που κάνει η ΑΣΚ (πρώην ΠΑΣΚ) εκπρόσωπος του να αναλάβει τη θέση του προέδρου. Δηλαδή, να παρακάμψει τη νέα δυναμική που εκφράστηκε στον κλάδο, με πρώτη δύναμη το ΕΝΙΑΙΟ και η τέταρτη σε δύναμη παράταξη να εκλέξει τον πρόεδρο.
Ο στόχος τους προφανής. Να εκλέξουν πρόεδρο – αχυράνθρωπο, έτσι ώστε με την πλειοψηφία που θα έχουν στο Δ.Σ., να τον έχουν δέσμιο των επιλογών τους. Η κοινωνία αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και το ποτάμι που θα αλλάξει τα πάντα στην ελληνική πολιτική ζωή, δε γυρίζει πίσω.
Ελπίζουμε ότι το ΠΑΜΕ δεν θα υποκύψει σε τερτίπια και θα εκλεγεί ένα προεδρείο αντιπροσωπευτικό-αναλογικό, που θα εγγυάται την ενότητα του κλάδου, ειδικά στις σημερινές συνθήκες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προσπαθεί να βάλει την ταφόπλακα στις κατακτήσεις μας δεκαετιών.

Παναγιώτης Ιωακειμίδης
Λαυρέντης Μπεσμέρτης

 

Σχόλια

Exit mobile version