Αρχική κοινωνία Σημαντική επιτυχία του 2ου Revolt Festival στην Πάτρα

Σημαντική επιτυχία του 2ου Revolt Festival στην Πάτρα

Του Γιώργου Παπανικολάου.

Στο κάστρο της Πάτρας, στις 10 και 11 του Σεπτέμβρη, φιλοξενήθηκε για δεύτερη χρονιά το Revolt Festival, με τίτλο «Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή». Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας, πήραμε το ρίσκο να συνεχίσουμε κανονικά και ο κόσμος αντάμειψε την προσπάθειά μας. Περισσότερα από 2.000 άτομα όλων των ηλικιών παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του διημέρου, που περιλάμβαναν πολιτικές συζητήσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, αλλά και συναυλίες. Στο χώρο του φεστιβάλ έδωσαν δυναμική παρουσία πλήθος τοπικών συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Μεταξύ αυτών οι Επιτροπές ενάντια στην Ακρίβεια και στα Διόδια, η Κίνηση για τους Μετανάστες, η Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας ενάντια στις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, καθώς και εκπρόσωποι Επιτροπών Πυρόπληκτων από την Ηλεία και οι Επιτροπές ενάντια στα Μέτρα. Ταυτόχρονα λειτουργούσε στο χώρο βιβλιοπωλείο από τις εκδόσεις Χαραμάδα και Α/συνέχεια, καθώς και τραπεζάκι της εφημερίδας Δρόμος.

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση της Παρασκευής με τίτλο «Το λόγο έχει ο λαός» προσέλκυσε και έδωσε το λόγο σε συλλογικότητες και σωματεία που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Ξεχώρισε η εισαγωγική ομιλία του Ηλία Γεωργαλή, από την Κίνηση Πολιτών Αστακού, που ανέδειξε τη σημασία της δημιουργίας τοπικών συλλογικοτήτων-νησίδων αντίστασης για τα επιμέρους ζητήματα. Το λόγο πήραν στη συνέχεια εκπρόσωποι από επιτροπές πυρόπληκτων της Ηλείας, το σωματείο Γαλαρία στο εργοτάξιο της Vinci, ο πρόεδρος του σωματείου της ΔΕΗ και η Κίνηση Μεταναστών. Την εκδήλωση έκλεισε ο νομαρχιακός σύμβουλος Β. Χατζηλάμπρου, που κάλεσε τις κινήσεις που τοποθετήθηκαν να ενωθούν δίνοντας προοπτική στους αγώνες του λαού ενάντια στην κατοχή του ΔΝΤ.
Η βραδιά έκλεισε ιδανικά με τη Νατάσσα Μποφίλιου και την ορχήστρα της.
Το Σάββατο η βροχή μάς ανάγκασε να ακυρώσουμε την πολιτική συζήτηση και την προγραμματισμένη θεατρική παράσταση, με τον κόσμο να αψηφά παρόλα αυτά την κακοκαιρία και να τιμά τους Maraveyas Ilegal, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ανέβασαν το κέφι στα ύψη. Το φεστιβάλ έκλεισε με γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με ρεμπέτικα τραγούδια από ερασιτέχνες μουσικούς.
Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Revolt Festival 2011!

* Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Revolt Festival 2011

 

Σχόλια

Exit mobile version