Αρχική κοινωνία Σε κίνδυνο χρεοκοπίας οι παραγωγοί

Σε κίνδυνο χρεοκοπίας οι παραγωγοί

Την ορατή πλέον προοπτική χιλιάδες αγρότες να οδηγηθούν στην εξόντωση και ο αγροτικός χώρος σε πλήρη χρεωκοπία, διαβλέπει ο βουλευτής Εύβοιας, Β. Αποστόλου.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλύπτει ότι ο εκκαθαριστής της «κακής» ATE Bank (αυτής με τα κόκκινα δάνεια) στέλνει σε εισπρακτικές εταιρίες τα ληξιπρόθεσμα δάνεια αγροτών που παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο τής υπό εκκαθάριση ΑΤΕ. Σε σχετική επιστολή που λαμβάνουν αυτές τις ημέρες οι αγρότες, λέει ο βουλευτής, αναφέρεται ότι η οφειλή τους παρουσιάζει καθυστέρηση και ότι «καθώς ο λογαριασμός σας παραμένει σε ληξιπρόθεσμη κατάσταση άνω των 10 ημερών, σας ενημερώνουμε ότι η ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση θα διαβιβάσει τα δεδομένα σας σε μία από τις ακόλουθες εταιρίες ενημέρωσης, δηλαδή είτε την First call, είτε τη Mellon, είτε την Cycle Credit είτε την Matrix».
Ο εκκαθαριστής στέλνει παράλληλα προς είσπραξη στην εφορία ληξιπρόθεσμες οφειλές από αγροτικά δάνεια, που είχαν ρυθμιστεί με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, με συνέπεια οι οφειλέτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και με την αδυναμία να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να έχουν πιστωτικές διευκολύνσεις, να τους επιβληθούν επιπλέον πρόστιμα κ.ά.
«Την ίδια τακτική εφαρμόζει και η Τράπεζα Πειραιώς για αντίστοιχα δάνεια που πέρασαν στο χαρτοφυλάκιό της», υπογραμμίζει ο κ. Αποστόλου, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα το Υπουργείο Οικονομικών «επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Στα ποσά που μπορεί η Εφορία να βάλει χέρι συγκαταλέγονται επιστροφές φόρου, όπως του αγροτικού πετρελαίου και οι επιστροφές ΦΠΑ. Όμως το πρόβλημα είναι οξύτερο, αφού μπορεί να βάλει χέρι και στις επιδοτήσεις που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

Χ.Π.

Σχόλια

Exit mobile version