Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στα Γαλακτοζαχαροπλαστεία Χατζής Α.Ε.

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στα Γαλακτοζαχαροπλαστεία Χατζής Α.Ε.

Τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην Χατζής Α.Ε. οι οποίο βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Η εταιρεία Χατζής Α.Ε. διατηρεί 3 ιδιόκτητα γαλακτοζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όπως αναφέρει η επιτροπή αγώνα εργαζομένων «ενώ η εταιρεία όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας, εδώ και δύο χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δεν μας πληρώνει κανονικά σε σημείο να χρωστάει έως και πέντε μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επιπλέον ότι η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο, ΙΚΑ και εργαζόμενους, δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας με διαφορετικό Δ.Σ. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς εταιρίας στη νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά εταιρία, πτωχεύοντας την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.
Στόχος του εργοδότη, σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα, είναι να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στην καινούρια εταιρεία με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 και 500 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές.
Οι εργαζόμενοι στον Χατζή ζητούν τη συμπαράσταση των υπολοίπων εργαζομένων δηλώνοντας αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων τους στα Goody’s, στο Alter και στην Ελληνική Χαλυβουργία.

 

Σχόλια

Exit mobile version