Αρχική πολιτική αριστερά Σε εξέλιξη το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

Σε εξέλιξη το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

Ξεκίνησαν την Παρασκευή, στην Αθήνα, οι διαδικασίες του 3ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας.

Από το μεσημέρι οι σύνεδροι και οι παρατηρητές έφταναν στο χώρο του Συνεδρίου για να παραλάβουν τις κάρτες τους και ακολούθησε η παρουσίαση των στοιχείων της προσυνεδριακής διαδικασίας και του προγράμματος του συνεδρίου από την Οργανωτική Επιτροπή, η εκλογή προεδρείου, το άνοιγμα της συζήτησης από το απερχόμενο Καθοδηγητικό Όργανο και οι πρώτες ομιλίες συνέδρων. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις ψηφοφορίες για τον απολογισμό, τις θέσεις και τις κατευθύνσεις της ΚΟΕ, καθώς και την εκλογή των κεντρικών οργάνων της.
Η προσυνεδριακή διαδικασία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με τις τελευταίες συνελεύσεις των Οργανώσεων Βάσης σε όλη την Ελλάδα για τις οργανωτικές και πολιτικές κατευθύνσεις και την εκλογή αντιπροσώπων. Η συζήτηση ολόκληρο τον τελευταίο μήνα διεξήχθη με εξαιρετικό ενδιαφέρον και με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μελών που έχει καταγραφεί σε συνέδριο της οργάνωσης, τόσο στις διαδικασίες συζήτησης όσο και με δεκάδες γραπτά κείμενα-παρεμβάσεις. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν ο απολογισμός της πορείας της ΚΟΕ τα τελευταία χρόνια, η πολιτική κατάσταση και ειδικά το καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα καθώς και οι όροι για την ανατροπή του, οι αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργία της οργάνωσης και μια σειρά ζητήματα γύρω από τον προσανατολισμό της την επόμενη περίοδο.
Χαιρετισμούς στην ΚΟΕ για το 3ο Συνέδριό της έστειλαν περισσότερα από 40 προοδευτικά, αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις από ολόκληρο τον κόσμο. Μηνύματα προς το Συνέδριο έστειλαν, ακόμα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο Αλέκος Αλαβάνος από το συντονιστικό του ΜΑΑ, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις και κόμματα.
Τ.Τ.

 

Σχόλια

Exit mobile version