Αρχική κοινωνία Σε εγρήγορση για τη διάσωση του Αστέρα

Σε εγρήγορση για τη διάσωση του Αστέρα

Για να αποτραπεί το ξεπούλημα της Χερσονήσου του Αστέρα, για να χαλάσουν τα καταστροφικά σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας και για να αποδοθεί το Μικρό Καβούρι ελεύθερο και ανοιχτό στους πολίτες της Αττικής, η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καλεί τον κόσμο σε μαζική κινητοποίηση και εγρήγορση.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, «με σκανδαλώδη και αντισυνταγματικό τρόπο και αφού προετοιμάστηκε το έδαφος με μεθοδεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης, ξεπουλιούνται δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, 18.000 μ. αιγιαλού και περιοχές χαρακτηρισμένες ως “απόλυτης προστασίας” με το ΠΔ 254/04. Περιοχές που δεν είναι ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, αλλά δημόσια και προστατευόμενη και κατά συνέπεια δεν μπορούν να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ και να εκποιηθούν».
Καταγγέλλουν επίσης ότι, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη γνωμοδότηση επί της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επιστρατεύτηκαν τα πιο σκληρά μέσα, προπηλακισμοί, ύβρεις κατά των παρευρισκόμενων συνδημοτών και πραξικοπηματικές διαδικασίες, που στη συνέχεια διαστρεβλώθηκαν από τον περιφερειάρχη στα ΜΜΕ.
Στο μεταξύ, την Τετάρτη, κατατέθηκε στη Βουλή από ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετική ερώτηση στην οποία καταδεικνύονται η προχειρότητα και η ύποπτη σκοπιμότητα στη διαδικασία και με δεδομένη πλέον την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, την κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα η οποία διατάχθηκε στις 3/12/2013, καλείται η κυβέρνηση να ακυρώσει τον διαγωνισμό, ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και να προστατευτεί ο μοναδικός χαρακτήρας της χερσονήσου ως υπερπολύτιμο στοιχείο δημόσιας περιουσίας.

Ζαχαρίας Ρουστάνης

Σχόλια

Exit mobile version