Σε άλλη χώρα

Του Μάριου Διονέλλη. «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε γίνει επανάσταση, με τέτοια μέτρα», μας είπε την Πέμπτη ο κ. Χρυσοχοΐδης από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Τώρα τελευταία θέλει να γίνει και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και οφείλει να φορέσει το φιλολαϊκό του κοστουμάκι, μπας και κοροϊδέψει τους πασόκους, που σε λίγο καιρό θα κληθούν να αποφασίσουν για τον επόμενο σωτήρα.
Προς το παρόν όμως τους κοροϊδεύουν καλύτερα ο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος (έτσι λένε οι δημοσκοπήσεις) που πουλάνε πιο πειστικά το πράσινο κουτόχορτο. Σε άλλη χώρα θα είχε γίνει μια κανονική επανάσταση, αλλά εδώ τους πείσατε για την «επανάσταση του αυτονόητου» που έλεγε ο ΓΑΠ. Σε άλλη χώρα θα σας είχανε πάρει με τις πέτρες από καιρό τώρα, σε άλλη χώρα θα ήτανε ντροπή να συγκυβερνάτε με την ακροδεξιά, σε άλλη χώρα θα είχατε πάει σπίτι σας από καιρό.
Σε άλλη χώρα το δημοσκοπικό 37% της Αριστεράς θα τρόμαζε περισσότερο εσάς και λιγότερο την ίδια την Αριστερά. Σε άλλη χώρα απλά θα ήσασταν στη φυλακή.
Σε άλλη χώρα δεν θα περιμέναμε Κουρουμπλήδες και Κοτζιάδες να διευρύνουμε το αντιμνημονιακό μέτωπο. Σε άλλη χώρα θα σας έπνιγε ο θυμός της Χαλυβουργικής, του ALTER και της Ελευθεροτυπίας. Σε άλλη χώρα θα ξυπνούσατε το βράδυ με τη φωνή του Γλέζου να απαιτεί αυτά που μας πήραν οι Γερμανοί. Σε άλλη χώρα θα είχανε πετάξει στη θάλασσα και σας και το Μνημόνιο και την τρόικα. Σε άλλη χώρα θα ήταν αλλιώς.
Δεν είναι άλλη χώρα, όμως, κ. Χρυσοχοΐδη.
Αυτή είναι η χώρα και η επανάσταση (ελπίζω πως) έρχεται.
Να είστε εκεί!

 

Σχόλια

Exit mobile version