Αρχική κοινωνία Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Η παράταξη Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη, διεκδικεί την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνοντας ένα διπλό μήνυμα τόσο στον κόσμο της Αριστεράς όσο και σε όλους εκείνους που επιθυμούν να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική.

Τα ψηφοδέλτια  καταρτίστηκαν μέσα από ενωτικές διαδικασίες και καλύπτουν όλο το φάσμα των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την πολιτική της ακραίας λιτότητας και της κατάλυσης του κοινωνικού κράτους. Η αυξανόμενη ανασφάλεια, η εντεινόμενη ανεργία, οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική του δικομματισμού και το ασφυκτικό πλαίσιο του Μνημονίου σφραγίζουν τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα οι εκλογές αυτές να προσλαμβάνουν εκτός από αυτοδιοικητικά και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Στόχος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας – Μπορούμε να τους σταματήσουμε είναι η διενέργεια ενός κοινού αγώνα για τη διασφάλιση του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη εργασία, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης σε μια περιφέρεια που ο δείκτης της ανεργίας έχει ανεβεί στο 18,5%, δηλαδή πολύ πάνω από το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, η παράταξη αγωνίζεται για την ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα και του κοινωνικού ελέγχου των δημόσιων επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία, για την προστασία της υπαίθρου και του αγροτικού εισοδήματος, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους καθώς και για τη διασφάλιση του φυσικού πλούτου μιας περιβαλλοντικά επιβαρυμένης περιοχής.
Η προσπάθεια δεν ξεκινάει από το μηδέν, αφού υπάρχουν ήδη σημαντικές νίκες και πολιτικές παρεμβάσεις στο ενεργητικό των συλλογικοτήτων που την απαρτίζουν. Η διάσωση των μύλων Αλλατίνη, η ανάκληση της απόφασης για την αύξηση των εισιτηρίων και την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων του ΟΑΣΘ, το πάγωμα του σταθμού των διοδίων στην Πιερία, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο πλευρό των εργαζομένων στα Λιπάσματα, στο Λαναρά, στη Siemens, στη Βιαμύλ είναι μερικές μόνο από αυτές. Ακόμη, η ακύρωση της κατασκευής της υποθαλάσσιας στη Θεσσαλονίκη, η ανάκληση της απόφασης της Νομαρχίας για την καύση των σκουπιδιών στο Τιτάν, το σταμάτημα κάθε σκέψης για τη μετατροπή της ΔΕΘ σε χώρο εμπορικών δραστηριοτήτων, η διεκδίκηση των στρατοπέδων και η μη «αξιοποίησή» τους, η στήριξη των δράσεων της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας συνιστούν ένα πολιτικό παρελθόν που θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Ένα παρελθόν που δίνει ελπίδα για το μέλλον και αποδεικνύει ότι μόνο μέσα από το δρόμο των συλλογικών αντιστάσεων και των μαχητικών κινητοποιήσεων «μπορούμε να τους σταματήσουμε!»

Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Νομός Θεσσαλονίκης: Γιώργος Θεοδωρόπουλος, πολιτικός μηχανικός, συντονιστής των επιτροπών Ακρίβεια-Stop
Νομός Σερρών: Φιντίας Βελλίκης, τέως Βουλευτής Ενιαίου Συνασπισμού Σερρών, συνταξιούχος δικηγόρος
Νομός Χαλκιδικής: Χρήστος Ασημινάρης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Νομός Πέλλας: Πόπη Κολίνη, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας
Νομός Πιερίας: Νίκος Μπονοβόλιας, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. MSc
Νομός Κιλκίς: Κώστας Γεωργιάδης, ελεύθερος επαγγελματίας
Νομός Ημαθίας: Αθανάσιος Χειμώνας, δημοτικός υπάλληλος Δήμου Μακεδονικού, Ημαθίας

 

Σχόλια

Exit mobile version