Αρχική κοινωνία Ραντεβού στα… κρυφά για το πάρκο «Τρίτση»

Ραντεβού στα… κρυφά για το πάρκο «Τρίτση»

Με δυναμικές κινητοποιήσεις υπερασπίζονται το χώρο οι κάτοικοι της περιοχής

 

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν την Τετάρτη οι κάτοικοι του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων – Καματερού στη δυναμική τους συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του φορέα διαχείρισης του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στην προσπάθειά τους να βάλουν «φρένο» στα σχέδια του φορέα για την ιδιωτικοποίηση χώρων και δραστηριοτήτων του πάρκου.

Είχε προηγηθεί δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων την περασμένη εβδομάδα, όταν και διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης του Πάρκου, η οποία αφορούσε δύο νέες δημοπρατήσεις χώρων σε ιδιώτες.

Ο φορέας τότε είχε ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για όλες τις προκηρύξεις έως την Κυριακή, 15 Ιουνίου, και την πρόθεσή του να προχωρήσει στις δημοπρατήσεις με «κρυφές» διαδικασίες: «οι φάκελοι με τις προσφορές θα ανοιχθούν παρουσία των ενδιαφερόμενων μετά από ειδική πρόσκληση», σε μυστικά δηλαδή ραντεβού και με αδιαφανείς διαδικασίες, προφανώς για να αποφευχθεί η κινητοποίηση των κατοίκων που εναντιώνονται στα σχέδια σταδιακής ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του πάρκου.

Η μαζική κινητοποίηση της Τετάρτης ήταν λοιπόν η δεύτερη απάντηση των κατοίκων της περιοχής, που μάλιστα πραγματοποίησαν επί τόπου συνέλευση και πορεία εντός του πάρκου προκειμένου να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Ο φορέας διαχείρισης του πάρκου θέλει να προχωρήσει στην εκμίσθωση ενός υπαίθριου χώρου για τη διοργάνωση Εκθέσεων Προβολής, Ενημέρωσης & Υποστήριξης των Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων υπαίθριας αγοράς και την εκμίσθωση υπαίθριων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως σταθμοί μίσθωσης ποδηλάτων, με σκοπό -όπως αναφέρει- «να εξευρεθούν χρήματα για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων του πάρκου».

Σε απάντηση αυτών, την ακύρωση των δημοπρατήσεων ζήτησε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας που υποστήριξε πως η νέα Περιφερειακή Αρχή, μαζί με τους πολίτες, θα κινηθούν στην κατεύθυνση της εξεύρεσης κρατικής χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία του πάρκου, ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο εμπορευματοποίησής του.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «σκόπιμη απαξίωση του πάρκου» που «με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή του» και τονίζουν ότι απέναντί τους θα βρουν «το τοπικό κίνημα και τους κατοίκους της περιοχής, που με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τους σχεδιασμούς τους».

Η επόμενη συνέλευση των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Θεατράκι του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Σχόλια

Exit mobile version