Αρχική διεθνή Πώς το Ισραήλ λέει Καλή Χρονιά

Πώς το Ισραήλ λέει Καλή Χρονιά

Η Τζαουχέρ Αμπού Ραχμάν, μια 36χρονη γυναίκα από το χωριό Μπιλ’ιν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, πέθανε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου σε νοσοκομείο της Ραμάλα ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης που προκλήθηκε από εισπνοή μεγάλης ποσότητας δακρυγόνου στις 31 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της βδομαδιάτικης διαδήλωσης ενάντια στο τείχος στο Μπιλ’ιν.

Εκατοντάδες στρατιώτες ήταν παρόντες στο Μπιλ’ιν εκείνη την Παρασκευή εκτοξεύοντας τεράστιες ποσότητες δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τη λαϊκή επιτροπή του Μπιλ’ιν, οι γιατροί που εξέτασαν την Τζαουχέρ βρήκαν ίχνη φωσφόρου και απέδωσαν το θάνατό της σε δηλητηρίαση από τα χημικά των δακρυγόνων.
Η Τζαουχέρ ήταν αδελφή του Μπάσεμ Αμπου Ραχμάν, που σκοτώθηκε από δοχείο δακρυγόνου τον Απρίλιο του 2009, επίσης σε διαδήλωση στο Μπιλ’ιν. Οι δυνάμεις της κατοχής χρησιμοποιούν τους λεγόμενους «μηχανισμούς διασκορπισμού του πλήθους», προκαλώντας σοβαρά και σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρα τραύματα σε διαδηλωτές ενάντια στο τείχος της Δυτικής Όχθης.
Ο ισραηλινός στρατός πολλά χρόνια τώρα χρησιμοποιεί την κατοχή ως πεδίο δοκιμής για την ανάπτυξη νέων όπλων, εξοπλισμού και μέσων ελέγχου του πλήθους. Ενώ οι Παλαιστίνιοι που αγωνίζονται ενάντια στο τείχος σε χωριά όπως το Μπιλ’ιν αντιμετωπίζουν αυξανόμενα μέτρα καταστολής, οι Ισραηλινές εταιρίες επωφελούνται και αναπτύσσουν νέα προϊόντα με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.
Σύμφωνα με τον Τζαμάλ Τζούμα, συντονιστή της καμπάνιας Stop The Wall:
«Είμαστε άνθρωποι, όχι πειραματόζωα για τα καινούρια τους όπλα. Το Ισραήλ έχει πολλά χρόνια τώρα μετατρέψει τα Κατεχόμενα σε εργαστήριο γιατί οι άλλες χώρες το επιτρέπουν. Ούτε καν οι σοκαριστικές αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου και τη χρήση λευκού φωσφόρου κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα, ακριβώς πριν δύο χρόνια, δεν παρακίνησαν τη διεθνή κοινότητα να θέσει το Ισραήλ υπόλογο για τα εγκλήματά του. Είναι κρίσιμο οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν να ενθαρρύνουν αυτή την πρακτική και να διακόψουν το εμπόριο όπλων με το Ισραήλ».
Η Ελλάδα εισάγει δακρυγόνα από το Ισραήλ. Για τη νέα χρονιά, λοιπόν, μπορούμε να περιμένουμε τη νέα γενιά δακρυγόνων που σκότωσε την Τζαουχέρ.

Πηγή www.stopthewall.org
Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα του χωριού Μπιλ’ιν
https://r-freepalestine.blogspot.com/search/label/Bilin

 

Σχόλια

Exit mobile version