Αρχική διεθνή Πώς οι Ισραηλινοί έποικοι κλέβουν το ελληνικό Δημόσιο

Πώς οι Ισραηλινοί έποικοι κλέβουν το ελληνικό Δημόσιο

Οι Ισραηλινοί έποικοι, αφού κλέβουν τη γη, το νερό, τα σπίτια, την εργατική δύναμη και ενίοτε τις ζωές των Παλαιστινίων, έχει αποδειχθεί ότι συστηματικά κλέβουν και τα κράτη της Ε.Ε. (μεταξύ των οποίων και το ελληνικό).

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα εδάφη τα οποία τελούν υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης, της Λωρίδας της Γάζας, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και των Υψωμάτων του Γκολάν, δεν συνιστούν μέρος του κράτους του Ισραήλ. Κατά συνέπεια, τα προϊόντα που προέρχονται από τα εδάφη αυτά δεν δικαιούνται να τύχουν προτιμησιακής δασμολογικής μεταχείρισης δυνάμει της συμφωνίας Ε.Ε.-Ισραήλ.
Όμως οι ισραηλινοί παραγωγοί, οι ισραηλινοί εξαγωγείς και οι ισραηλινές αρχές, έχουν όλοι τους κοινό συμφέρον να εξαπατούν ως προς την προέλευση των προϊόντων. Άρθρο του ισραηλινού περιοδικού «Globes» ήδη από το 2006 εξηγούσε πώς οι ισραηλινές επιχειρήσεις, τουλάχιστον όσες το όνομά τους δεν προδίδει την καταγωγή τους, αποφεύγουν με πολύ απλό τρόπο τους δασμούς δηλώνοντας μια διεύθυνση εντός Ισραήλ, ενώ τα προϊόντα παράγονται στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Διερεύνηση των δραστηριοτήτων του –τότε ημι-κρατικού– ισραηλινού εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων Carmel Agrexco από το εμπορικό δικαστήριο του Μονπελιέ της Γαλλίας, στις αρχές του 2011, αποκάλυψε ότι τα έγγραφα που συνόδευαν τα προϊόντα από εποικισμούς ανέφεραν ψευδώς ότι μέρος των προϊόντων των εποικισμών είχαν προέλευση μέσα από το Ισραήλ. Επιπλέον η διερεύνηση αποκάλυψε ότι προϊόντα των εποικισμών είχαν αναμιχθεί με προϊόντα προερχόμενα από το Ισραήλ και όλα μαζί είχαν χαρακτηριστεί ως προερχόμενα από το Ισραήλ.
Επιπλέον σύμφωνα με το ν. 3587/2007, η εξαπάτηση ως προς τη γεωγραφική ή εμπορική προέλευση αποτελεί αθέμιτη εμπορική πρακτική, την άμεση παύση της οποίας μπορεί να διατάξει ο υπουργός Ανάπτυξης.
Το θέμα έθεσαν με ερώτησή τους προς διάφορους υπουργούς οι βουλευτές Τ. Κουράκης, Θ. Δρίτσας και Σ. Σακοράφα. Η μόνη ίσως ενδιαφέρουσα απάντηση είναι αυτή του υπουργείου Οικονομικών, που παραδέχεται ότι ήδη έχουν εντείνει τους ελέγχους και «από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα» τουλάχιστον μία «παρατυπία ψεύδους καταγωγής» έχει διαπιστωθεί διαβεβαιώνοντας ότι «το αρμόδιο τελωνείο έχει ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι». Φυσικά στην απάντηση του υπουργείου ούτε καν αναφέρεται το όνομα της εταιρίας. Ούτε υπάρχει μέχρις στιγμής καμία κυβερνητική απάντηση ως προς το ζήτημα της εξαπάτησης, όχι πλέον των τελωνείων, αλλά των καταναλωτών, και ως προς το ζήτημα της σήμανσης των προϊόντων που προέρχονται από εποικισμούς.
Σε εποχές που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα εξοντώνονται οικονομικά, οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες συμπεριλαμβανομένου του ισραηλινού κράτους αποδεικνύεται ότι εξαπατούν και «φοροδιαφεύγουν».
Απαιτούμε κι εμείς ως Σύλλογος Ιντιφάντα από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση παύση των εισαγωγών στην Ελλάδα, κάθε είδους προϊόντων εκείνων των ισραηλινών εταιριών των οποίων το σύνολο ή μέρος της παραγωγής προέρχεται από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο οι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εποικισμοί, να εντάσσονται σε καθεστώς (παράνομης) «προνομιακής δασμολόγησης» που αποτελεί επιπλέον κίνητρο για περαιτέρω επέκταση και πολλαπλασιασμό τους.
Σύλλογος Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com/

 

Σχόλια

Exit mobile version