Πρώτη νίκη στην TOTAL

Για έξι εβδομάδες συνεχίζουν την κατάληψή τους οι εργαζόμενοι στο διυλιστήριο της Δουνκέρκης, ένα από τα μεγαλύτερα της TOTAL. Οι Γάλλοι εργαζόμενοι κατέλαβαν το εργοστάσιο για να εμποδίσουν τα σχέδια διάλυσης της επεξεργασίας αργού πετρελαίου στη μεγαλύτερη γαλλική επιχείρηση. Η TOTAL που είναι έκτη εταιρία πετρελαίου στον κόσμο σε πωλήσεις, επικαλείται κρίση στον τομέα της διύλισης.

Στις 17 Φλεβάρη, ξεκίνησαν απεργία συμπαράστασης οι εργαζόμενοι σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, η συμμετοχή στην οποία άγγιξε το 95%. Η απεργία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον εφοδιασμό με καύσιμα και στις μετακινήσεις μιας και συνέπεσε με την περίοδο οικογενειακών διακοπών. Υποχωρώντας η διοίκηση της εταιρίας ήρθε σε συμφωνία με την ομοσπονδία CGT στις 24 Φλεβάρη ότι δεν θα κλείσει ούτε θα πουλήσει διυλιστήριο για 5 χρόνια, γεγονός που οδήγησε σε αναστολή της απεργίας εκτός της Δουνκέρκης.

Η τύχη του κατειλημμένου διυλιστηρίου θα κριθεί στις 8 Μαρτίου, με τα συνδικάτα να πιέζουν για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σχόλια

Exit mobile version