Αρχική κοινωνία Πρώτα η δόση και μετά η μεταφορά των μαθητών

Πρώτα η δόση και μετά η μεταφορά των μαθητών

Προκλητικές και άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις Στυλιανίδη

Σε πολλές ημι-αστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας όπου τα σχολεία βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από τα χωριά, η στοιχειώδης λειτουργία του σχολείου προϋποθέτει κατ’ αρχήν τη μεταφορά των μαθητών. Ιδίως τώρα που, λόγω της Μνημονιακής πολιτικής με την κατάργηση και συγχώνευση πολλών σχολικών μονάδων, οι μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολεία πολύ μακρύτερα από εκεί που μένουν. Όμως αυτή τη στιγμή παραμένουν ανεξόφλητες οι οφειλές προς τους μεταφορείς, οφειλές που βαρύνουν τους Δήμους της χώρας, στους οποίους έχει μεταφερθεί αυτή η λειτουργία χωρίς όμως να μεταφερθούν τα αντίστοιχα κονδύλια. Τη στιγμή που περικόπτεται ακόμη περισσότερο η κρατική επιχορήγηση προς τους Δήμους, είναι βέβαιο ότι οι οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς τους μεταφορείς δεν θα μπορέσουν να γίνουν. Πράγμα που σημαίνει ότι η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκεται στον αέρα.
Σε μια ευρηματικά προκλητική απάντηση στις ερωτήσεις πολλών βουλευτών, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι η πληρωμή των μεταφορέων θα γίνει μετά την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δηλαδή το νωρίτερο στο τέλος Οκτωβρίου –και αν… Το τι υποβάθμιση και κινδύνους εγκυμονεί αυτή η πολιτική είναι σε όλους κατανοητό. Μόνο οι Τροϊκανοί υπηρέτες –δυστυχώς και με «αριστερής» καταγωγής υφυπουργό στην Παιδεία- δεν φαίνεται να ανησυχούν.
Πολύ εύστοχα ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Αλεξ. Μεϊκόπουλος αναρωτιέται σε δήλωσή του: «Ποιος ο λόγος αποσύνδεσης του κονδυλίου για τη μεταφορά των μαθητών από τον κρατικό προϋπολογισμό και σύνδεσής του με την καταβολή της δόσης του δανείου;»                      
  K.T.

 

Σχόλια

Exit mobile version