Αρχική πολιτική αριστερά Πρόταση για νέο κομμουνιστικό φορέα

Πρόταση για νέο κομμουνιστικό φορέα

Με ένα ενδιαφέρον και τολμηρό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το 3ο Συνέδριο της οργάνωσης.

Η πορεία προς το συνέδριο θα περάσει από δύο πανελλαδικά σώματα με πρώτο θέμα την καπιταλιστική κρίση και δεύτερο το επαναστατικό πολιτικό υποκείμενο. Ήδη στις 7/2 έγινε η ανοιχτή παρουσίαση του κειμένου για την καπιταλιστική κρίση και το πανελλαδικό σώμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μάρτη.
Η Π.Ε. του ΝΑΡ διαπιστώνοντας ότι 20 χρόνια μετά την «κατάρρευση» του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ζούμε την κατάρρευση στη συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων του «υπαρκτού καπιταλισμού», προσδιορίζει ως εξής το στόχο του 3ου Συνέδριου: «Μια ποιοτική τομή στο ΝΑΡ από τη σκοπιά της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης που θα δημιουργεί νέους όρους στην υπόθεση της οικοδόμησης ενός σύγχρονου φορέα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης». Συνεχίζοντας, θεωρεί ότι το συνέδριο θα πρέπει να καταλήξει σε αποφάσεις για:
Α. Προγραμματική Διακήρυξη για τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα, τη σύγχρονη στρατηγική και τακτική και για το επαναστατικό υποκείμενο
Β. Ενίσχυση της οργανωτικής λειτουργίας του ΝΑΡ, των καταστατικών του αρχών, τη μετονομασία του στην πιο πάνω κατεύθυνση και τη διαμόρφωση πρότασης δημιουργίας νέου φορέα – οργάνωσης Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης.
Γ. Πολιτική γραμμή παρέμβασης της επαναστατικής Αριστεράς στις νέες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται την περίοδο
Η Π.Ε. του ΝΑΡ μιλά για «ένα συνέδριο θεωρίας και πράξης, ένα συνέδριο και πολιτικής γραμμής (συνδυασμού στρατηγικής και τακτικής στο σήμερα)». Παράλληλα, στέκεται στη «συμβολή στον πόλο της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, με πρώτο βήμα τη συνεισφορά στο πολιτικό και θεωρητικό βάθεμα της κατάκτησης που συνιστά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Τονίζει, επίσης, ότι επιδιώκει να συζητηθούν «οι θέσεις με συγκροτημένο, ανοιχτό και συντροφικό τρόπο και με άλλες δυνάμεις της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής, τόσο στην πορεία προς το Συνέδριο, όσο και μετά από αυτό, ώστε από κοινού να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε τους όρους για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό φορέα».
Ακόμη, υπάρχει μια αξιοπρόσεκτη αναφορά στην αυτοκριτική αποτίμηση του εγχειρήματος: «Έχουμε συνείδηση πως όλα αυτά θα πρέπει να στηρίζονται σε μια ουσιαστική και αυστηρή αυτοκριτική αποτίμηση του ίδιου του εγχειρήματός μας, των αντικειμενικών και υποκειμενικών αντιφάσεων, ορίων, παλινωδιών, ταλαντεύσεων και λαθών του, αλλά και της ιστορικής του συνεισφοράς στο κίνημα και στην Αριστερά. Ως ΝΑΡ, αντιμετωπίζουμε την κριτική και αυτοκριτική σαν “το άλλο μισό του προγράμματος’’», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Info: https://www.narnet.gr  και   https://nar-krisi.blogspot.com/p/blog-page.html

Γ.Κρ.
Σχόλια

Exit mobile version