Αρχική πολιτική αριστερά Πρόταση για μετάθεση της εκλογής αντιπροσώπων για τη Συνδιάσκεψη

Πρόταση για μετάθεση της εκλογής αντιπροσώπων για τη Συνδιάσκεψη

Επιστολή Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α’ Θεσσαλονίκης προς τη Γραμματεία

Η πορεία προς την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα περνά και από τη διοργάνωση Ανοιχτών Συνελεύσεων, μέσα από τις οποίες θα προκύψουν και οι υποψήφιοι για την αντιπροσώπευση στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Με αυτό το δεδομένο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης θα ήθελε να συμβάλει στην όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των διαδικασιών με την παρακάτω πρόταση.
Το Σχέδιο Πολιτικής και Προγραμματικής Διακήρυξης το οποίο θα περιγράφει τις βασικές αρχές, τους στόχους και τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει το κύριο θέμα διαβούλευσης στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Γι’ αυτό και το εν λόγω κείμενο αποτελεί το βασικό άξονα επάνω στον οποίο θα στηριχθούν οι Ανοιχτές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτές θα επιχειρηθεί να γίνει μια ανοιχτή, δημοκρατική, διεξοδική συζήτηση επί των προγραμματικών κατευθύνσεων και ακριβώς μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προκύψουν οι υποψήφιοι αντιπρόσωποι των Τοπικών και Θεματικών Επιτροπών για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Συνεπώς, είναι απολύτως αναγκαίο αλλά και ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, το σχέδιο διακήρυξης να δοθεί εγκαίρως προς μελέτη, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν επ’ αυτού οι ενδιαφερόμενοι και για να εκφράσουν απόψεις, αντιρρήσεις, διευκρινήσεις.
Το γεγονός είναι ότι μας χωρίζουν πλέον λιγότερο από 3 εβδομάδες μέχρι την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη κι ακόμη δεν έχει διανεμηθεί το κείμενο του Σχεδίου Διακήρυξης.
Στην παρούσα φάση, δεν είναι σκόπιμο να αναλωθούμε σε αναζήτηση των αιτιών αυτής της καθυστέρησης. Εκτιμούμε, όμως, ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί για τις διαδικασίες προς τη συνδιάσκεψη δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη της έγκαιρης και ουσιαστικής συζήτησης και διαβούλευσης επί των θέσεων και των αρχών που θα διέπουν το νέο ΣΥΡΙΖΑ. Η καταληκτική ημερομηνία τής 21/10 για τις εκλογές κρίνεται ως περιοριστική για τις διαδικασίες. Συνεπώς, προτείνουμε να δοθεί ένα διάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την ημέρα που θα διανεμηθεί το βασικό κείμενο αρχών και θέσεων, ώστε να καταστεί δυνατό να γίνει συζήτηση επί της ουσίας στις ανοιχτές συνελεύσεις και πριν προχωρήσουμε στην ανάδειξη αντιπροσώπων για την συνδιάσκεψη.

 

Σχόλια

Exit mobile version