Αρχική διεθνή Πρόκληση ακροδεξιών ενόψει των εκλογών στη Σουηδία

Πρόκληση ακροδεξιών ενόψει των εκλογών στη Σουηδία

Δανοί πολιτικοί τριών ακροδεξιών κομμάτων ζητούν να σταλούν διεθνείς παρατηρητές στις σουηδικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, γιατί σουηδικός εμπορικός τηλεοπτικός σταθμός αρνήθηκε να μεταδώσει πολιτική διαφήμιση του ομολόγου τους ακροδεξιού σουηδικού κόμματος, κρίνοντας ότι παραβαίνει τους νόμους της χώρας που αφορούν την έξαψη του μίσους. Οι Δανοί ακροδεξιοί ξεσήκωσαν ορυμαγδό υποτίθεται υπέρ των «δημοκρατικών ελευθεριών».

Η διαφήμιση του αντιμεταναστευτικού Κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών δείχνει μια συνταξιούχο να εμποδίζεται να εισπράξει τη σύνταξή της από τρεις μουσουλμάνες με μπούρκα που εφορμούν για να εισπράξουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Στις 19 Σεπτεμβρίου», αναφέρει το σύνθημα, «μπορείτε να διαλέξετε είτε να περικοπούν τα χρήματα από τον προϋπολογισμό για τους μετανάστες, είτε από τις συντάξεις».
Είναι αξιοσημείωτο ότι διαφημιστικές εταιρίες της Σουηδίας αρνήθηκαν να αναλάβουν την παραγωγή αυτού του πολιτικού σποτ και οι Σουηδοί ακροδεξιοί κατέφυγαν σε δανέζικη εταιρία.
(Spiegel online 1/9)

 

Σχόλια

Exit mobile version