Αρχική κοινωνία εργασία Προχωρά ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων

Προχωρά ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων

Το ενδιαφέρον πολλών συνδικαλιστών συγκέντρωσε η πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή (25/4).

Ο πολύπλευρος προβληματισμός που αναπτύχθηκε απηχεί την αναγκαιότητα αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων και δημιουργίας μιας εναλλακτικής συνδικαλιστικής δράσης, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο στις σημερινές συνθήκες.

Από το πλαίσιο που καταλήχθηκε στη συνάντηση αντιγράφουμε:

«Να μετατρέψουμε τη γενική απεργία της 5ης Μάη σε μέρα μάχης των εργαζομένων και του λαού ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, τα σωματεία που είναι ενταγμένα στο ΠΑΜΕ να βαδίσουμε μαζί στον ενωτικό, ταξικό δρόμο της αντίστασης. Να απομονώσουμε τη γραφειοκρατική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να πάρουμε οριστικό διαζύγιο από την υποταγή και τη συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Να δείξουμε, έμπρακτα, την αλληλεγγύη μας σε όλους τους κλάδους που κινητοποιούνται και μπαίνουν σε δρόμο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων: να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, της υγείας και των εργαζόμενων στις μεταφορές. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας. Να στηρίξουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις και προσπάθειες αγωνιστικής δράσης, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε όλη την Ελλάδα, απευθυνόμενοι σε μαζικούς φορείς και σωματεία.

Να συμβάλουμε στην πραγματοποίηση επόμενης μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης των σωματείων με θέμα το προχώρημα του συντονισμού και τη συζήτηση του πλαισίου δράσης και των αιτημάτων που θα αντιπαρατάξουμε στην επίθεση που δεχόμαστε. Παλεύουμε για νέα αποφασιστική απεργία με αιχμή το ασφαλιστικό».

 

Ποιοι συμμετείχαν

Τα σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή στο συντονισμό μέχρι τώρα (ο κατάλογος των συμμετοχών είναι ανοικτός) είναι:

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, Σύλλογος Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών, Πανελλαδικό Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ασφαλείας με έδρα την Πάτρα, Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων, Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Σωματείο Εργαζομένων Φαρμάκου Βοιωτίας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών, Συνδικάτο Εργαζομένων Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη», ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, ΣΤ΄ Σύλλογος Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης», Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ Αιγίου, Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικόν, Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΤ Αττικής – Στερεάς, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων, Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας «Αρτίν Δανελιάν», Συνδικάτο Εργαζομένων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Σύλλογος Προσωπικού ΔΕΥΑΠ, Σύλλογος Συμβασιούχων ΤΕΙ Πάτρας, Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε., Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος έμμισθων γιατρών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Αθήνας Πειραιά. Ακόμη συμμετείχαν με απόφασή τους: η Γενική Συνέλευση Γιατρών – 5μελής ΕΙΝΑΠ Γ. Ν. Νίκαιας, το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, το Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών. Συμμετείχαν επίσης ως παρατηρητές η Ένωση Τεχνικών Δήμου Αθηναίων και η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού. Τέλος, συμμετείχαν ως παρατηρητές συνδικαλιστές από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους εργαζομένους στην Ethnodata, την ΠΟΕ – ΟΤΑ, την ΟΜΕ-ΟΤΕ, την ΠΕΤ-ΟΤΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Intracom, το Σύλλογο Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών, το Υπουργείο Οικονομικών, τον Περιοδικό Τύπο, την Ιδιωτική Εκπαίδευση, τους Ιατρικούς Επισκέπτες.

Σχόλια

Exit mobile version