Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Προφυλακίστηκε ο τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Kalayci Nevzat

Προφυλακίστηκε ο τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Kalayci Nevzat

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που συνελήφθη με την κατηγορία της εμπλοκής στην έκρηξη της Τριανδρίας πριν από περίπου τρεις μήνες.

Ο Kalayci Nevzat απολογήθηκε ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή, αρνούμενος τις βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και πολεμικού υλικού.
Συγκεκριμένα, στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι ουδέποτε βρέθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντη, στην Τριανδρία, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 32χρονου συμπατριώτη του. Αντιθέτως, όπως αναφέρει, το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επειδή κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρέθηκαν δύο αποτυπώματά του σε άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Μιαούλη στην Τούμπα, όπου διέμενε ο 32χρονος κι όπου μετέβη ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο για να βοηθήσει τον άτυχο άντρα στη μετακόμιση που έκανε.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, ο 53χρονος πολιτικός πρόσφυγας διαμένει στη χώρα μας και εργάζεται ως μικροπωλητής, ενώ έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από το 2006. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η σύλληψή του έγινε όταν πήγε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για να ανανεώσει το ειδικό δελτίο αιτούντος πολιτικό άσυλο.
Σε ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης επισημαίνει και καταγγέλλει πως παρά την ογκωδέστατη δικογραφία και το πλήθος των μαρτύρων που εξετάστηκαν (περίπου 40 μάρτυρες) κανένας εξ αυτών δεν δήλωσε ότι αναγνωρίζει τον Kalayci Nevzat ή ότι τον έχει δει να εισέρχεται στο διαμέρισμα που πραγματοποιήθηκε η έκρηξη ή να τον συνδέει με οποιονδήποτε τρόπο με το συμβάν. Και ότι, παρ’ όλο που δακτυλοσκοπήθηκαν όλα τα ευρήματα και το διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου, τίποτα δεν προέκυψε σε βάρος του Kalayci Nevzat. Επίσης, παρά το γεγονός ότι έχει αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όλων των Τούρκων και Κούρδων που είχαν οποιαδήποτε προσωπική σχέση με τον θανόντα στην έκρηξη, τίποτα δεν προέκυψε σε βάρος του Kalayci Nevzat. Τέλος, το μόνο «στοιχείο», το οποίο υπάρχει «σε βάρος» του τούρκου αγωνιστή, είναι ένα δαχτυλικό αποτύπωμα, το οποίο βρέθηκε όχι στο διαμέρισμα που έγινε η έκρηξη, όπως τεχνηέντως διοχετεύεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και προβάλλεται από τα ΜΜΕ.
Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version