Αρχική κοινωνία εργασία Banquet: Προσπάθεια τρομοκράτησης με μηνύσεις και συλλήψεις

Banquet: Προσπάθεια τρομοκράτησης με μηνύσεις και συλλήψεις

Οι ιδιοκτήτες του BANQUET δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, καθώς με μπαράζ μηνύσεων και συλλήψεων απαντά η εργοδοσία του εστιατορίου BANQUET στους εργαζόμενους και στην επιτροπή αλληλεγγύης, που συνεχίζουν για τέταρτο μήνα τις κινητοποιήσεις.

Το γαϊτανάκι των συλλήψεων ξεκίνησε την Τρίτη το μεσημέρι με τη σύλληψη πρώην εργαζομένου του εστιατορίου, έπειτα από μήνυση της εργοδοσίας. Ο εργαζόμενος Γ. Κ. συνελήφθη στο σπίτι του και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, όπου και κρατήθηκε για περισσότερες από τρεις ώρες. Έπειτα από παρέμβαση συνδικαλιστών αφέθηκε ελεύθερος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, έξω από το αστυνομικό τμήμα ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι που απαιτούσαν την απελευθέρωσή του.

Συνέχεια στις συλλήψεις δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν την επίσκεψη της αστυνομίας δέχθηκε στο σπίτι του το μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης Βασίλης Γούτας. Οι αστυνομικοί μετέφεραν τον Γούτα στα κεντρικά της Aσφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου και κρατήθηκε όλο το βράδυ. Την Παρασκευή το πρωί μεταφέρθηκε στα δικαστήρια, όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για να οριστεί τακτική δικάσιμος.
Παράλληλα μηνύσεις εκκρεμούν εις βάρος άλλων 8 ατόμων για περισσότερες από 20 κατηγορίες που τους προσδίδει η εργοδοσία του εστιατορίου.
Οι μηνύσεις που κατατίθενται από την πλευρά της εργοδοσίας του BANQUET αφορούν κατηγορίες για εξύβριση και προπηλακισμούς από την πλευρά των εργαζομένων, προκαλώντας τη θυμηδία ακόμη και των αστυνομικών που μέρα παρά μέρα καλούνται να συλλάβουν εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους.
Ταυτόχρονα η ιδιοκτησία του καταστήματος έχει καταθέσει εναντίον μελών της επιτροπής αλληλεγγύης και πρώην εργαζομένων αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα, απαιτώντας τη μη παρουσία τους σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από το μαγαζί, την ενός έτους φυλάκισή τους και την καταβολή 20.000 ευρώ από το καθένα ως αποζημίωση για την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το BANQUET εξαιτίας των κινητοποιήσεων. Να θυμίσουμε ότι το εστιατόριο παρέμεινε με απόφαση της εργοδοσίας κλειστό για περίπου δύο μήνες –με στόχο να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις–, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους και επαναλειτούργησε στα τέλη Αυγούστου.
Η επιτροπή αλληλεγγύης του BANQUET θα συνεδριάσει αύριο Κυριακή, στο Eργατικό Kέντρο στις 19:00.

Λ. Αρ.

 

Σχόλια

Exit mobile version