Αρχική πολιτική αριστερά Διπλή ταρίφα: Προσοχή στα στιγμιαία λάθη!

Διπλή ταρίφα: Προσοχή στα στιγμιαία λάθη!

Kαλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου. Μωρέ τι καντεμιά είναι αυτή! Όποτε πάω να βρω τα πατήματά μου στο δρόμο και ν’ ανέβω, να ρίξω, δηλαδή, λίγο την 5η ταχύτητα Συγγρού-Γλυφάδα με τους πελάτες μου, να ’σου και μια απώλεια καλλιτέχνη ή συντρόφου ή και τα δύο.
«Ένα ποτήρι θάνατο θα πιω απόψε να μεθύσω, τα καλοκαίρια πες μου πως μπορώ, μονάχος μου να ζήσω… θάλασσες και με ταξίδευες, θάλασσες…», «σε μια στοίβα καλαμιές αποκοιμήθηκα και έβλεπα απ’ την αρχή πως ξαναγεννήθηκα, έβλεπα φωτιές στο δρόμο…».

Δημήτρη Μητροπάνο, ήπιες εσύ το θάνατο και ταξιδεύεις στη γειτονιά των αγγέλων και ’μεις μοναχοί ταξιδευτές της θάλασσας και στη στεριά παντού φωτιές!
Οι παλιοί μουσικοί έλεγαν γι’ αυτούς που τραγούδησαν πολλά καλά τραγούδια ότι «αυτός τραγούδησε την άμμο της θάλασσας». Ε λοιπόν, ο Μητροπάνος ήταν ένας από αυτούς! Σοβαρός, σεμνός, απέραντη φωνή, λαϊκή, μεγάλος άνθρωπος και αριστερός. Και απ’ ό,τι μου είπε ο σύντροφος Κώστας Μανταίος, ο Μητροπάνος υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη!
Δημήτρη, η λαοθάλασσα στο Α΄ Νεκροταφείο απέδειξε ότι ο λαός ξέρει ποιοι καλλιτέχνες είναι δικοί του και ποιοι όχι. Να ’ναι ελαφρύ το χώμα! Αντίο.
Όπως λοιπόν λέγαμε, τα κανάλια και το σύστημα θα μας πάνε στις κάλπες με τον Άκη, τους λαθρομετανάστες και τις μεταγραφές! Η κυρία Τρέμη με τον Παύλο ρωτούν τον Βαγγέλη:
– Η εμπειρία του 2007 (μη εκλογής του) σας έκανε να αλλάξετε, γίνατε σοφότερος;
– Κυρία Τρέμη, τότε τα κόμματα έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα!
Βαγγέλη, για αυτό ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο αρπαχτός κ.λπ., έφαγαν τα λουκάνικα, έσπασαν τις αλυσίδες και πήραν και τα παλούκια μαζί τους για την Ελβετία!
Βέβαια, ο Άκης με άσπρο πουκάμισο βγήκε από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και με μαύρο μπήκε στον Κορυδαλλό! Επαληθεύοντας τον στιχουργό «άσπρο πουκάμισο φορώ και μαύρο θα το βάψω…». Επαληθεύοντας κατά το ήμισυ τον ταξιτζή που ήθελε το κελί του Ευφραίμ: «Έρχονταν συντροφιά οι άγγελοι τα βράδια»!
Ο Άκης, πάντως, το ζήτησε γιατί του θυμίζει το «Four seasons». Ε, λοιπόν, θέλει ένα κρεβάτι για κάθε σεζόν «ανοιξιάτικο, καλοκαιρινό, φθινοπωρινό, χειμωνιάτικο». Να δείτε που ο Άκης θα βγει από τον Κορυδαλλό συγγραφέας! Ρωτάει η ανακρίτρια:
– Kαι τα τρία εκατομμύρια στο λογαριασμό της θείας;
– Ήταν λάθος της τράπεζας.
Άκη, δέκα εκατομμύρια Έλληνες περιμένουν αυτό το λάθος σε όλη τους την ζωή! Και που ’σαι, Έλληνά μου, αφού ο Γιώργος σου είπε «λεφτά υπάρχουν» και σε μάδησαν, τώρα που ο Βαγγέλης σου λέει «λεφτά δεν υπάρχουν», θα σου πάρουν και το τομάρι! Γκέγκε;
Από ό,τι πάντως λένε οι κακές οι γλώσσες, η σύνθεση της επόμενης Βουλής, θα είναι όλα τα λεφτά! Από Βάνα Μπάρμπα μέχρι Πασχαλιές (του Πασχάλη). Και αν θέλεις πελάτη μου «η γκαστρωμένη κάλπη» (που έλεγε ο Χαρίλαος) να μη γεννήσει πασχαλιές, μην κάνεις το «στιγμιαίο λάθος» που έκανε ο Πασχάλης. Μην «ψηφίσεις στιγμιαία». Ο ταξιτζής φαντάρος, όπως και όλα τα στρατευμένα νιάτα τότε, ήθελαν να έχουν κάνει το «στιγμιαίο λάθος» με την Μπρουκ Σιλντς, την Ράκελ Γουέλτς και πάει λέγοντας. Όχι παίζουμε!
Πασχάλη, τον αμαρτωλό πολύ εμίσησαν, την αμαρτία ουδείς!
Φιλάκια πολλά και προσοχή στα στιγμιαία λάθη!
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς
Σχόλια

Exit mobile version