Αρχική κοινωνία Προσαγωγές πολιτών που μοίραζαν συσσίτια

Προσαγωγές πολιτών που μοίραζαν συσσίτια

Ούτε η σκηνή με το γκλοπ του MATατζή, που προσγειώνεται με μίσος στα κεφάλια των διαδηλωτών, δεν προκαλεί τόση αηδία και απέχθεια, όσο αυτή που διαδραματίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία των Εξαρχείων.

Εκεί όπου ένας συνάνθρωπός μας, ο Κωνσταντίνος, μαζί με άλλους αλληλέγγυους μοίραζαν συσσίτιο στους ανθρώπους που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό για να ζήσουν, στους χιλιάδες αστέγους που έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης.
Μια «επιχείρηση» της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια, την ίδια μέρα, με ομάδες των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και δεκάδων ασφαλιτών να εφορμούν στ ην κεντρική περιοχή της Αθήνας, ήταν αρκετή για τους «προστάτες του πολίτη», ώστε να πράξουν για ακόμη μία φορά το «καθήκον» τους. Ποιο ήταν αυτό; Να προσαγάγουν τον Κωνσταντίνο, από την Κοινωνική Κουζίνα Ο άλλος άνθρωπος!
«Από νωρίς το μεσημέρι που βρισκόμουν στην πλατεία για να μοιράσουμε ένα πιάτο φαγητό, υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί», αναφέρει ο ίδιος στον Δρόμο, εξιστορώντας το περιστατικό της προσαγωγής του. «Ενώ λοιπόν μοίραζα τις μερίδες με τις φακές μαζί με τους αλληλέγγυους, με πλησίασαν δύο ασφαλίτες με πολιτικά και μου λένε πως πρέπει να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να με οδηγήσουν στο Τμήμα. Όταν τους ρώτησα για ποιο λόγο να με πάνε στο Τμήμα από τη στιγμή που έχω την ταυτότητα μαζί μου, η απάντηση που πήρα ήταν πως ‘πρέπει να φαίνεται πως κάτι κάνουμε και εμείς’. Για να μη δημιουργηθεί θέμα, αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω στο Α.Τ. Εξαρχείων εκεί όπου με υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και τελικά, μετά από περίπου 10 λεπτά, με άφησαν να φύγω και να επιστρέψω στην πλατεία».
Μετά τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε διαδηλωτές, τις -επίσης- εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, το καθεστώς Παπαδήμου-Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη, αφού βάζει μολότοφ σε τσάντες, ενοχοποιώντας αθώους πολίτες, σήμερα προσαγάγει -θεωρώντας προφανώς ύποπτους- και συμπολίτες μας που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα είδος κοινωνικής κουζίνας.
Αν μη τι άλλο, το γεγονός της προσαγωγής του Κωνσταντίνου δεν σχετίζεται απευθείας με τον κλοιό της καταστολής που σφίγγει γύρω από την «δημοκρατία» μας. Είναι φανερό, όμως, πως έχει τα χαρακτηριστικά της αλαζονείας των πιτσιρικάδων ασφαλιτών οι οποίοι -ας μην ξεχνάμε- καθοδηγούνται από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ. Και εδώ είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι της ιστορίας. Διότι δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι δόθηκε εντολή να προσαχθεί ένας άνθρωπος δίπλα σε ένα καζάνι με φαγητό. Η πράξη της προσαγωγής του, όμως, χαρακτηρίζει και δίνει το στίγμα της πολιτικής γραμμής που έχει δοθεί από τον πρώην πρόεδρο της ΕΦΕΕ και σημερινό υπουργό του Προ.Πο.
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version