Αρχική κοινωνία Προσαγωγές κατοίκων στο Θησείο με εντολή Καμίνη

Προσαγωγές κατοίκων στο Θησείο με εντολή Καμίνη

Προσπάθεια τρομοκράητησης των πολιτών καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου, κάτοικοι του Θησείου πραγματοποίησαν συνέλευση σχετικά με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην γειτονιά τους. Τη συνέλευση των κατοίκων ακολούθησε πορεία ενώ αφαιρέθηκαν και ορισμένες από τις πινακίδες της ελεγχόμενης στάθμευσης, ως ένδειξη της αντίθεσης των κατοίκων. Την πορεία των κατοίκων ανέκοψε διμοιρία των ΜΑΤ και εποχούμενες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απρόκλητα και χωρίς κανέναν προφανή λόγο προχώρησαν στη βίαιη προσαγωγή τεσσάρων κατοίκων, μεταξύ των οποίων και του κοινοτικού συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης της 3ης κοινότητας. Έγινε φανερό στη συνέχεια ότι οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πίεσης του Δήμου με στόχο τρομοκράτηση των κατοίκων.
Δυστυχώς στο ένα μετά το άλλο πεδίο ο κ. Καμίνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Αβραντίνης αποδεικνύονται οι καλύτεροι μαθητές των μνημονιακών πολιτικών. Ακόμα και στο πεδίο της καταστολής. Λέξεις όπως διαβούλευση και διάλογος μοιάζουν άγνωστες για την δημοτική αρχή.
Αναρωτιόμαστε αν σε αυτή τη πολιτική συναινεί το σύνολο της δημοτικής πλειοψηφίας και αν έτσι εξυπηρετείται «η ενδυνάμωση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών», όπως προεκλογικά υποστήριζε.
Το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ελεγχόμενη στάθμευση στο Θησείο, μπορεί να λυθεί εφόσον ο δήμος λάβει υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Γιατί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, οφείλει να υπηρετεί τον σκοπό του: τη διευκόλυνση των κατοίκων και των εργαζομένων, την αποθάρρυνση της χρήσης του αυτοκινήτου και όχι τις περιοχές μαζικής διασκέδασης που έχουν δημιουργηθεί και με τις ευλογίες του Δήμου.
Δεν είναι δυνατόν πρώτα να προκαλείται και να γιγαντώνεται το πρόβλημα της στάθμευσης με τη συσσώρευση μαγαζιών και μετά να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για επιβολή μέτρων που θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των κατοίκων.
Σε κάθε περίπτωση, η διαφωνία των κατοίκων και η εναντίωση τους σε πολιτικές της δημοτικής αρχής στις γειτονίες της πόλης, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τις δυνάμεις καταστολής και με προσαγωγές πολιτών.

 

Σχόλια

Exit mobile version