Αρχική αρχείο στηλών media Προκλητικά χιλιάρικα για ημετέρους στην ΕΡΤ

Προκλητικά χιλιάρικα για ημετέρους στην ΕΡΤ

Η κρίση «προσγείωσε» τις αμοιβές τους στις 3.000-6.000 ευρώ για τις «πρόθυμες» υπηρεσίες τους. Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Σε μαγαζάκι της συγκυβέρνησης μετεξελίσσεται η ΕΡΤ, τηρώντας την παράδοση ετών. Από ό,τι φαίνεται, με στόχο την εξυπηρέτηση των αποτυχημένων υποψήφιων βουλευτών, κάθε είδους ρουσφετιών, φίλων και γνωστών, μα κυρίως δημοσιογράφων-συμβούλων που είχαν από τα παλιά στηρίξει (κυρίως) τη Ν.Δ. και κατ΄ αναλογία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. συνεχίζει την πολιτική του καριέρα και ο Σίμος Κεδίκογλου, υπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Από τα τέλη του Σεπτέμβρη, ένας ολόκληρος στρατός από «πρόθυμους» για την προπαγάνδιση των πολιτικών της τρόικας εσωτερικού και υψηλά -για την εποχή- αμειβόμενους συμβούλους καταφθάνουν στη Μεσογείων, προκαλώντας όχι μόνο το κοινό αίσθημα για την υπέρβαση των προσλήψεων σε σχέση με τα νοσοκομεία ή τα σχολεία, αλλά και των πραγματικά εργαζομένων στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Φυσικά, οι αμοιβές των χιλιάδων ευρώ -που το πάλαι ποτέ άγγιζαν τα εκατομμύρια ανά έτος- από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν έχουν περιοριστεί, όμως το ζήτημα πλέον δεν αφορά μόνο τις οικονομικές απολαβές αλλά και τα κριτήρια πρόσληψης.
Έτσι η μικτή αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Νίκου Σίμου, πρώην Διευθυντή Ειδήσεων στο Κανάλι της Βουλής, αγγίζει τις 5.856,08 ευρώ.  Ακολουθεί ο Γιώργος Μπράμος, με αντικείμενο εργασίας την οργάνωση, προετοιμασία, συντονισμό και εποπτεία του προγράμματος της ΕΤ-1, και όλα αυτά μόνο με… 4 χιλιάδες ευρώ μικτές αποδοχές.
Ακολουθούν οι Γενικοί Διευθυντές με -επίσης- 4 χιλιάδες ευρώ, ενώ εκεί όπου φαίνεται να επικρατεί πόλεμος ρουσφετιών είναι για τον… συντονισμό, την… εποπτεία και τις… συμβουλές.

Η ζώνη των 3.500
Μια σειρά παλιών και νέων έχουν επιστρατευτεί από τον Σίμο Κεδίκογλου για να συνδράμουν στη νέα δημόσια τηλεόραση με μισθό 3,5 χιλιάδες ευρώ μικτά.
Πρώτος ο Βασίλης Θωμόπουλος. Από τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων, με καριέρα στην κρατική τηλεόραση και κατά την περίοδο 2001-2004, φαίνεται πως οι σχέσεις του με τη ΔΗΜ.ΑΡ. του έδωσαν την κατάλληλη ώθηση.
Ακολουθεί ένας γνωστός από την εποχή του Κ. Καραμανλή: ο Μανώλης Κοττάκης, με αντικείμενο εργασίας την οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών και δουλειές ως επί το πλείστον από το Δημόσιο: ΕΡΑ Θράκης, Γραφείο Τύπου Θράκης, ανταποκριτής ΑΠΕ, Αθήνα 9.84, ΝΕΤ κλπ.
Από κοντά και ο γνωστός πρώην παρουσιαστής Αντώνης Λιάρος. Σήμερα Σύμβουλος Προγράμματος Ενημερωτικών Εκπομπών για τη δημόσια τηλεόραση. Από το Mega όπου θήτευσε χρόνια έδειχνε με το δάχτυλο τους δημόσιους υπαλλήλους. Σήμερα, και αφού διεκπεραίωσε το έργο του από το συγκρότημα Μπόμπολα και εν συνεχεία απέτυχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έγινε και αυτός ό,τι αντιμαχόταν από τα δελτία ειδήσεων: «κηφήνας του Δημοσίου».
Στο πρόσωπο του Σπύρου Οικονομόπουλου η ΕΡΤ βρήκε ακόμη έναν Ειδικό Σύμβουλο! Με 3,5 χιλιάδες το μήνα ο… συνάδελφος με καταγωγή από τον τόπο καταγωγής του Αντώνη Σαμαρά (Μεσσηνία) θα παρέχει τις «συμβουλές του επί θεμάτων ραδιοφωνίας»!
Το δρόμο για την ΕΡΤ βρήκε και η Χρύσα Αράπογλου! Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφού διατήρησε τη θέση της με άδεια άνευ αποδοχών, τώρα πλέον επιστρέφει και αυτή στην ΕΡΤ.
Στους διάφορους προσληφθέντες «συμβουλάτορες» φιγουράρει και το όνομα της Ματίνας Ρέτσα. Με 3 χιλιάδες ευρώ μεικτά το μήνα η κα Ρέτσα έχει ως αντικείμενο απασχόλησης «θέματα συμβούλου επικοινωνίας». Φυσικά, και μόνο ως σύμπτωση θα πρέπει να χαρακτηριστεί ο κοινός τόπος καταγωγής με την πολιτική περιφέρεια εκλογής του πολιτικού της προϊσταμένου, Σίμου Κεδίκογλου. Άλλωστε η νέα σύμβουλος από το Αλιβέρι, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, έχει διατελέσει -μεταξύ άλλων- αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου και Πρόεδρος (ναι, σωστά διαβάζετε) της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Αστέρας Αλιβερίου!
Ποιος δεν χρειάζεται τέτοιες συμβουλές; Κι αν κρίνουμε από την απάντηση του Σίμου Κεδίκογλου σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραχώρηση των κτιρίων της ΕΡΤ («δεν θα μετατραπούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά σε επιτροπές ασύλου»), τότε οι νέοι σύμβουλοι πραγματικά αξίζουν τα χρήματά τους…

 

Οι «μνημονιακοί» μισθοί των δικών τους παιδιών
– Νίκος Σίμος:
5.856 ευρώ
– Γιώργος Μπράμος:
4.000 ευρώ
– Βασίλης Θωμόπουλος:
3.500 ευρώ
– Μανώλης Κοττάκης:
3.500 ευρώ
– Αντώνης Λιάρος:
3.500 ευρώ
– Σπύρος Οικονομόπουλος:
3.500 ευρώ
– Ματίνα Ρέτσα:
3.000 ευρώ

Σχόλια

Exit mobile version