Αρχική κοινωνία εργασία Προκλήσεις και εκδικητικές απολύσεις στην Internet Q

Προκλήσεις και εκδικητικές απολύσεις στην Internet Q

Κινητοποίηση από ΣΜΤ και ΣΕΤΗΠ.

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και ποδηγέτησης της όποιας συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων της, η εταιρία Internet-Q προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε 5 συντονισμένες απολύσεις εργαζομένων. Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων, ο πρώτος απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να εργαστεί απλήρωτες υπερωρίες και σαββατοκύριακα. Ο δεύτερος γιατί μοίραζε ανακοίνωση που καλούσε σε συνέλευση και διαμαρτυρία για την αρχική απόλυση, ενώ οι τρεις υπόλοιποι απολύθηκαν μαζικά την Παρασκευή 15 Ιουλίου με τη δικαιολογία ότι… καταργήθηκαν οι θέσεις εργασίας τους.  Ωστόσο, και παρά την προσπάθεια της εταιρίας να δημιουργήσει κλίμα φόβου με τις συντονισμένες απολύσεις, στοχοποιώντας και διώκοντας όσους εργαζόμενους δεν συναινούν στην υποβάθμιση των εργασιακών τους όρων, οι περίπου 80 εργαζόμενοι στην εταιρία, με την κάλυψη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), προχώρησαν την προηγούμενη Τρίτη 19 Ιουλίου σε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρίας, δηλώνοντας πως δεν θα παραδώσουν άνευ όρων τα εργασιακά τους δικαιώματα και απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυθέντων.
Στη συνάντηση εκπροσώπων των δύο σωματείων με την εργοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η διοίκηση της Internet Q ουσιαστικά διαμήνυσε ότι δεν αναγνωρίζει τα σωματεία και δεν υπαναχωρεί στις θέσεις της. Μάλιστα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι παραβιάζονται τα ωράρια εργασίας, την ίδια στιγμή που μόλις την προηγούμενη ημέρα σε επίσκεψή του κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας στις 19.00 μ.μ. είχε πιστοποιήσει ακριβώς το αντίθετο, βρίσκοντας πλήθος εργαζομένων να εργάζεται χωρίς υπερωριακή αμοιβή.

Αναγκαστική μετακόμιση
Η εταιρία προχώρησε σε ακόμη μια πρόκληση, ανακοινώνοντας στους εργαζόμενους, μόλις μία ημέρα μετά την απεργία, εσπευσμένη μετακόμιση στο Κορωπί. Το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε προχθές, Πέμπτη, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε μια σειρά ενέργειες για τη μεταφορά υπολογιστών, εξοπλισμού κ.λπ.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν στον Δρόμο την προκλητική στάση της εργοδοσίας, που φαίνεται πως παράλληλα με την εντατικοποίηση των όρων εργασίας απεργάζεται και σχέδια αναδιάταξης των δραστηριοτήτων της, επενδύοντας στη δημιουργία θυγατρικών εταιριών που θα αναλάβουν τμήματα της δουλειάς – εξέλιξη που προοιωνίζεται νέα κύματα απολύσεων.
Πάντως, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματά τους και εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Μ.Ε.

 

Σχόλια

Exit mobile version