Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνάντηση Κατά των Διοδίων

Πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνάντηση Κατά των Διοδίων

Το περασμένο Σάββατο, στις 2 Οκτώβρη, στο νομό Πιερίας, πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνάντηση των επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων. Στην τετράωρη σύσκεψή, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις πόλεις όπου δραστηριοποιούνται και αντάλλαξαν εμπειρίες ειδικά σε θέματα οργάνωσης του κινήματος και νομικής υποστήριξης.

Με ξένα κόλλυβα κηδεία…
Στην Πιερία, η ελπίδα μου ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σ’ αυτόν τον τόπο ξαναζωντάνεψε. «Σκέψου παγκόσμια – Δράσε τοπικά» είναι ένα από τα συνθήματα των κινημάτων και, ναι, όσο υπάρχουν πολίτες που «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό» τόσο θα δυσκολεύουμε το έργο των καταπατητών της ζωής μας!
Το μεγάλο σοκ ήρθε, όταν ένας συναγωνιστής μας, μετανάστης τρίτης γενιάς, άρτι αφιχθείς από την Αυστρία, μας παρουσίασε στοιχεία για τη γερμανική εταιρεία Ηochtief, που διαχειρίζεται και κατασκευάζει το δίκτυο εκεί, με δεκαπλάσια χιλιόμετρα και τούνελ από ό,τι στην Ελλάδα αλλά με σημαντικά μικρότερο κόστος!
Ο συναγωνιστής από τα Γιάννενα, με το Σύνταγμα στο χέρι, προσθέτει «κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να μετακινείται στη χώρα μας ελεύθερα». Τα παιδιά από την Πάτρα «καμαρώνουν» για τη δική τους σκοτώστρα, που φυσικά, πρωτοτυπώντας κάθε 2-3 χιλιόμετρα, προειδοποιεί ότι «προσοχή στα επόμενα 3 χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα».

Όλοι φάγαμε;
Πληρώσαμε όλα τα έργα υποδομής τουλάχιστον 10 φορές πάνω από την αξία τους, και σήμερα θα μας τα πάρουν αυτοί που τα φάγανε. Νοσοκομεία, λιμάνια, σχολεία, τρένα, δρόμο. Έρχονται οι ντόπιοι και ξένοι «επενδυτές» και τους παραχωρούμε τον πλούτο των παιδιών μας, γιατί τάχα «όλοι φάγαμε» και τώρα πρέπει να πληρώσουμε. Γιατί, ρε μάγκες, ο δημόσιος υπάλληλος των διοδίων δεν έκανε καλά τη δουλειά του; Δεν έβγαζε το χεράκι του από τον γκισέ να μαζέψει, τόσα χρόνια, τα λεφτά, να ξεχρεώσουμε αυτούς τους δρόμους;
Το κίνημα αυτό μπορεί να εκφράσει όλους όσους ζουν σε αυτή τη χώρα με αξιοπρέπεια. Σήμερα, το «Δεν πληρώνω», που πρέπει να φωνάξει όλος ο λαός μας, μπορεί να εκφραστεί και μέσα από το κίνημα των διοδίων. Πρέπει να το δυναμώσουμε όλοι μαζί, πιο γρήγορα, πιο οργανωμένα, πιο δυνατά. Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω σιγά-σιγά τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Στρατής Λουπάτατζης
Κάτοικος Ωρωπού, μέλος του κινήματος
κατά των διοδίων
Σχόλια

Exit mobile version